Lyttä solmi sopimuksen Def Jam Recordings Finlandin kanssa

Lyttä seisoo trooppisessa puutarhassa, päällään kuvitettu t-paita, edustamassa Def Jam Recordings Finland -levy-yhtiötä.
Lyttä julkaisi ensimmäisen singlensä tulevalta albumiltaan uuden levy-yhtiön alla.
Pamir Shakir & Mark Cardician

Jyväskylästä kotoisin oleva Lyttä ottaa askeleen urallaan eteenpäin allekirjoittamalla sopimuksen Def Jam Recordings Finlandin kanssa julkaisten samalla uuden kappaleen.

Aikoinaan kulttiyhtye Korstoraatiossakin vaikuttanut ja tuottajanakin tunnettu Lyttä, tunnettu muun muassa kultaa striimanneesta hitistään Hamilton, on virallisesti kiinnitetty Def Jam Recordings Finland -levy-yhtiön artistirosteriin. Suomen Def Jamin taiteilijakaarti on laajentunut hiljalleen, ja Lyttä liittyy joukkoon, jossa on jo ennestään tunnettuja nimiä kuten Evelina ja Axel Kala.

– Mulla on todella hyvä fiilis tästä uudesta luvusta mun uralla ja siirtymisestä Suomen Def Jamille. Mut sainattiin jo pari vuotta sitten, mutta halusin tehdä ensin levyn Tohtori Geton kanssa rauhassa loppuun, jotta nyt voin keskittyä täysillä soolouraani. Arvostan tosi paljon sitä, että mulle annettiin tila ja rauha tehdä kyseinen levy valmiiksi. Oon saanut vapauden tehdä mitä haluan ja tukea jokaiseen asiaan, missä oon tarvinnut. Tästä on tosi hyvä lähteä liikkeelle, Lyttä kertoo.

Tänään, perjantaina 10. toukokuuta, Lyttä julkaisi ensimmäisen singlensä tulevalta albumiltaan. Kappale Tehny hynää on tuotettu yhteistyössä tuttujen tuottajien kanssa, johon lukeutuvat Ruuben, Aleksi Asiala ja Xrphan. Erikoisvieraana tuotantotiimissä on myös ensimmäistä kertaa tuottajana kreditoitu Gettomasa.

Universal Musicin A&R-päällikkö Jarkko Ehnqvist kehuu Lyttää tämän kyvystä yhdistää ihmisiä pitäen samalla hiphopin perinteistä kiinni.

– Lyttä on äärimmäisen tuottelias ja lahjakas tyyppi, joka tekee tinkimättömällä otteella omaa juttuaan. Lytällä on hyvällä tavalla pilkettä silmäkulmassa niin musiikissa kuin elämässä muutenkin. Hänellä on myös tosi poikkeuksellinen kyky yhdistää ihmisiä ja saada asioita tapahtumaan. Lytän musiikissa kuuluu vahvasti hip hopin perinteet ja ne yhdistyy tosi kiehtovalla tavalla hänen omiin jyväskyläläisiin räppijuuriin, kommentoi Ehnqvist.

Vuonna 2022 Lyttä julkaisi REIJO-nimisen debyyttilevynsä. Maaliskuun alussa Lyttä julkaisi Tohtori Geton kanssa yhteislevyn Kaks nimee. Tulevana kesänä kaksikko on myös mahdollista nähdä keikkailemassa ympäri Suomea, kuten muun muassa Blockfesteillä.

Tuoreen singlen julkaisun yhteydessä julkaistiin myös Espanjassa kuvattu musiikkivideo. Videon on ohjannut ja tehnyt lukuisista musiikkivideoista tunnettu Pamir Shakir.