Bee kippistelee vapaudelle uudella singlellään ”Maljapuhe”

Bee istuu pohtivaisena valkoisessa pitsipaidassa oranssin verhon edessä, peilin kautta kuvattuna.
Been kappale juhlistaa vapautta ja voimaantumista, ja on ensimmäinen maistiainen artistin tulevalta kakkosalbumilta.
Eero Oikarinen

Bee, Suomen nouseva pop-sensaatio, juhlistaa vapautta ja voimaantumista uudella singlellään ”Maljapuhe”, joka ennakoi tulevaa kesää ja artistin toista albumia.

Suomen musiikkiscenen kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Bee, oikealta nimeltään Bertta Seppälä, on julkaissut uuden singlen, joka vie kuulijat matkalle kohti kesää ja henkilökohtaista vapautta. Bee, joka viime vuonna valloitti Spotifyn ja radiokanavien kärkisijat debyyttialbumillaan Hupsis, on nyt valmiina uuteen lukuun urallaan.

Hupsis nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisen listan kärkeen ja on kerännyt jo tuplaplatinaa vastaavat striimit. Albumin menestys huomioitiin myös viimeisimmässä Emma Gaalassa, jossa Bee sai kolme ehdokkuutta. Artisti on tunnettu yhdistävästä tummaa poppia ja soulia tunnistettavaan laulusoundiinsa, mikä tekee hänen musiikistaan ainutlaatuista.

Bee on viime aikoina viettänyt paljon aikaa studiossa ja Maljapuhe on ensimmäinen maistiainen tulevalta albumilta. Kappaleen sanoma heijastaa artistin kasvua ja itsenäistymistä.

– On ollu tosi upeeta huomata miten paljon ihmiset on fiilistellyt mun debyyttialbumia. Albumin julkaisun jälkeen oon viihtynyt studiolla entistäkin enemmän, ja ihanaa päästä vihdoin jakamaan näitä tuotoksia maailmalle. Maljapuhe on ensimaistiainen seuraavalta albumilta, joka enteilee levyn keskeisiä teemoja. Maljapuheen säestyksellä kippistellään vapaudelle, voimaantumiselle tai vaikka ihan vaan tulevalle kesälle. Tuntuu hyvältä startata kakkosalbumi tälläisellä ”oodi vapaudelle”- biisillä, kertoo Bee.

Kappaleen kertosäkeessä Bee ottaa kantaa vapauden ja itsenäisyyden puolesta: ”Aion pitää puheen ja maljan nostaa / Sille, et mun elämä on ilman sua parempaa.” Tässä hän korostaa uuden alun merkitystä ja omien rajojensa määrittämistä. Laulaja kutsuu kuulijat juhlistamaan vapautta, joka resonoi erityisesti henkilökohtaisen kasvun ja itsenäisyyden teemojen kanssa. Lyriikat kuvaavat vapautta rajoitteista ja menneisyyden taakoista, mikä tekee kappaleesta erityisen merkityksellisen kuulijoille, jotka etsivät inspiraatiota omassa elämässään.

Bee valmistautuu parhaillaan ensimmäiseen festarikesäänsä, ja hänet nähdään esiintymässä lukuisilla festivaaleilla ympäri Suomea, kuten muun muassa Ruisrockissa ja Provinssissa.

Artistin tuoreen biisin voit kuunnella Spotifysta.