Lyttä julkaisi seitsemän kappaleen kokonaisuuden – mukana neljä vierailevaa nimeä

Jyväskyläläinen räppäri julkaisi albuminsa.

Vuonna 2020 kehutun yhteisalbumin Tohtori Geton kanssa julkaissut Lyttä palasi soolomateriaalin pariin sainattuaan yhteisdiilin Överdogin ja Universal Musicin kanssa.

Kulttiyhtye Korstoraatiosta ponnistanut sekä Gettomasan keikka-DJ:nä toiminut Lyttä on myös viime aikoina tehnyt nimeä myös tuotantopuolella. Artistin kädenjälkeä on voinut kuulla Gettomasan Veli mä vannon ja Istu -biiseillä sekä Joosu J:n Matador-singlellä.

Viime viikon perjantaina Lyttä julkaisi REIJO-nimisen albuminsa. Levyn nimi omaa omaperäisen tarinan, sillä se juontaa juurensa Lytän videopeliharrastuksesta. Twitch-suoratoistopalvelun kautta toistakymmentä tuhatta seuraajaa kerännyt artisti tunnetaan peli- ja striimipiireissä paremmin Reijo-nimimerkkinsä kautta.

– Albumi on tiivis seitsemän biisin kokonaisuus, jolla pitkään skenessä vaikuttanut Lyttä viimeistään lunastaa paikkansa Suomen räppikentällä myös sooloartistina, kuvaillaan tiedotteessa.

Oma suosikkikappale projektilta Lytälle on tällä hetkellä Hamilton, joka nousi Spotifyn Top 50 -listan kärkikymmenikköön. Albumi luotiin tiiviissä yhteistyössä Axel Kalan ja Gettomasan kanssa.

– Tää on tarkasti harkittu kokonaisuus, joka on saanut vaikutteita Larry Junen musiikista ja inspiraatiota ympäröivästä elämästä, hän kuvailee.

Räppäri kuvailee eroavansa muista artisteista Suomen musiikkikentällä yhdellä lauseella.

– Ei oo ku yks Reijo.

Vaikka albumin aikana olisikin ollut haasteita, niin ratkesivat nekin helposti, toteaa artisti humoristisesti.

– Gettomassa potki perseelle ja Axel Kala lohdutti, hän naurahtaa.

Omissa kuulokkeissa Reijolla soi tällä hetkellä muutamat artistit.

– Kyllähän musaa tulee kuunneltuu koko ajan laidasta laitaan, esimerkiksi biittien teon kautta kaikkii erilaisia sampleja. Just nyt höllii Larry June, AJ Tracey, Draken uus levy ja kaikki kollegat, KPC!

Levyllä vierailee suomiräpin tunnettuja nimiä, joihin kuuluvat Gettomasa, Lauri Haav, Axel Kala ja Pyrythekid. Tuotannon takaa löytyy niin ikään Suomen kärkikastia, koska biiteistä vastaavat Ruuben, Axel Kala, Skywalk ja Xrphan.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.