Konstaog uudistuu artistina – Konsta Originalin missiona on herättää ajatuksia ja voimaannuttaa

Konsta Original katsoo ylöspäin aurinkolasit päässä ilman paitaa.
Konstaog tunnetaan nykyään nimellä Konsta Original.
Matias Kuivalainen

Tuore single on kaikille jotka ajavat itseään kohti unelmiaan.

Jyväskyläläisräppäri Konsta Original julkaisi tänään uusimman biisinsä Unet. Se on aiemmin Konstaog:na tunnetun artistin ensimmäinen julkaisu uudella nimellä ja myös musikaalista uudistumista on ilmoilla.

Tuoreella kappaleella esitellään uuden nimen alla kuultavia tyylejä. Nämä kaksi asiaa eivät ole kuitenkaan toisiinsa nivoutuvia, vaan nimenmuutos on artistille ennemminkin kasvua pojanklopista mieheksi.

– Olen tuota nimeä pohtinut jo vuosia, sillä lähtökohtaisestikin sen merkitys oli nimenomaan Original. Halusin provosoida jengiä ja tehdä melodista räppiä ”OG”-statuksella. Olen vähän tällainen kiusanhenki aika ajoin, Konsta Original avaa.

Vuonna 2020 suoraviivaista räppiä edustavan KONNA-EP:n julkaissut artisti muuntaa tyyliään kohti melodisempaa ja popimpaa soundimaailmaa. Tuoreella singlellä artisti löysi vaikutteita hyperpop-soundista tuottaja Axel Pielmannin a.k.a. Axel Kalan kanssa.

– Tyylisuunnan muutos johtuu täysin minun ja Axel Kalan vahvasta kokeilunhalusta, joka on ohjannut meitä tietoisesti ja tiedostamatta kohti hyperpop-maailmaa. Tykkään kaikenlaisesta musiikista ja genrejen sekoittaminen sekä rajojen rikkominen antaa minulle inspiraatiota todella paljon. En näe laatikoita tai lokeroita ylipäätään ja sen takia hyperpop genrenä sopii minulle kuin nenä päähän.

– KONNA EP oli myös vahva poikkeus aiemmasta materiaalistani. Tarkoituksena on jatkaa KONNA-julkaisujen tekemistä todennäköisesti myös jatkossa. Ne on mahdollisuus päästellä höyryjä ja räpätä täysillä, koska rakastan myös sitä.

Artistin musikaalisina inspiraatioina toimivat artistit 1960- ja 1980-lukujen rockista Meek Milliin, Nipsey Hussleen ja Logiciin. Nämä edustavat Originalille kahta eri musiikillista maailmaa, joissa hän elää. Musiikkia kulutetaan ja kuunnellaan kuitenkin aina sanoma edellä.

Unet edustaakin sanomaltaan osaa artistin missiosta, joka on ajatuksien herättäminen osittain yhteiskunnallisiakin aiheita käsittelevillä teksteillä sekä ihmisten voimaannuttaminen. Konsta Original kertoo musiikkinsa olevan kuuntelijoiden lisäksi hänelle itselleen.

– Aina kun olen studiolla ja kuuntelen sekä luon musiikkia tunnen olevani elossa. Musiikki on pelastanut elämäni lukuisia kertoja, joten tiedän sen voiman todella konkreettisesti. Musiikki on myös kasvattanut musta paremman ihmisen.

– Sen takia minulle on tärkeää, että pystyn vaikuttamaan ihmisiin musiikillani samoin tavoin, kuin minua auttanut sekä valaissut musiikki on vaikuttanut. Sanoma on myös asia, mikä tekee kappaleista ikivihreitä.