Kappaleita erosurusta post-covid -ahdistukseen ja eristäytymiseen – 325 Median Sane julkaisi debyytti-EP:nsä

Sane julkaisi debyytti-EP:nsä,  joka on tarkoitettu kuunneltavaksi kaikenlaisissa elämäntilanteissa.

Sane julkaisi debyytti-EP:nsä, syy mun lauluihin, joka seikkailee melodisen räpin sekä vaihtoehtoisen pop-soundin parissa. Tämä debyytti-EP edustaa artistille luovaa tapaa käsitellä omaa tunteiden kirjoaan ja projektista välittyy avoin reflektointi ja henkilökohtaisuus. EP kattaa laajan kirjon tunteita, aina erosurusta post-covid -ahdistukseen ja eristäytymiseen, sekä liiallisesta juhlinnasta ja sen seurauksista. Artisti on pyrkinyt EP:n kappaleilla tarjoamaan kuulijoilleen samaistuttavan tilan, luoden samalla vertaistukea niille, jotka käyvät ajoittain läpi samoja asioita.

EP:n valmistelu alkoi maaliskuussa, kun kuulimme ensimmäisen singlen, 7 päivää, joka käsitteli eristäytymisen teemoja. Tämä oli ensimmäinen askel kohti suurempaa kokonaisuutta, missä käydään läpi monia eri tunteita ja ajatuksia artistin kanssa. Singlejulkaisun myötä Sane lähti myös mini-kiertueelle, vieraillen kolmessa eri kaupungissa viidellä eri keikalla: Turussa, Helsingissä ja Vaasassa. Kesäkuussa julkaistiin seuraava single, kippis, joka välillä ilmaisee lohdutonta tunnelmaa, mutta samalla on tarinankerronnallinen anthem kaikille niille, jotka ovat kohdanneet elämän vaikeuksia, mutta jatkaneet eteenpäin. Kesä piti enemmän sisällään artistia varten, sillä elokuussa julkaistiin yhteiskappale laulaja-laulunkirjoittaja Varkemaan kanssa, nimeltään heila, joka kertoo toksisen romanssin tarinaa kummankin osapuolen näkökulmasta.

EP:n julkaisun myötä kuulijat saavat kaksi upouutta kappaletta: huonoo seuraa ja nimikkokappale syy mun lauluihin. Ensimmäiseksi mainittu kappale käsittelee tunteita alemmuudesta ja riittämättömyydestä parisuhteessa, jossa entinen kumppani vaikuttaa edelleen elämässä ja vaikuttaa jopa appivanhempien mielipiteisiin. Jälkimmäinen puolestaan kertoo raadollisen rehellisen tarinan eron käsittelystä, ja artistikin kertoo itse kappaleen tuntuvan henkilökohtaisesti hyvin läheiseltä. Kappale muistelee menneitä yhteisiä hetkiä, joihin ei voi enää palata, ja kertosäkeessä hän laulaa entisen rakkauden olevan syy hänen lauluihinsa. Tuotannollisesti kappale tuo EP:lle uusia ulottuvuuksia, yhdistäen hyperpopin elementtejä, mutta säilyttäen samalla Sanen tunnistettavan kitarasoundin. EP:n tuottamisesta vastasivat Ilari Kaipainen, Nikolai Alho sekä Santeri Kulta, paremmin tunnettu artistinimellään, Goldmayn. EP on linkitetty alle kuunneltavaksi.