Jaakko Kullan tuore Norjalaista puuta -single löytää onnen hetkessä elämisestä

Jaakko Kulta katsomassa kameraan mustassa hihattomassa paidassa, taustalla kirkas sininen taivas.
Jaakko Kullan tuore single rakentaa tunnelman tuttuun tyyliin pienistä yksityiskohdista.

Huone-singlellä läpimurron tehneeltä Jaakko Kullalta kuullaan alkukesästä EP.

Warner Musicin rosteriin vuodenvaihteessa kiinnitetty Jaakko Kulta ponkaisi valtavirran huomioon platinaa striimanneella Huone-singlellä. Hitin jatkoksi saatiin keväinen anthem Vielä on kylmä, jota seuraa nyt autuaan elämäniloinen, arkiseen onnellisuuteen keskittyvä Norjalaista puuta.

Oodi arjen pienille hetkille

Norjalaista puuta puskee vasten eteenpäin työntävää suorituskulttuuria löytäen sen sijaan onnen pysähtymisestä siihen mitä jo on. Kappaleessa nautiskellaan viileästä kahvista ja viinistä, ikkunasta poltetuista iltasista ja nuorekkaan huolettomasta asenteesta miinuksella olevaan pankkitiliin.

Norjalaista puuta kertoo elämän yksinkertaisuudesta, rakkaudesta ja hetkessä elämisestä. Se koittaa pureutua aidon onnen ytimeen ja viedä kuulijan takaisin niihin hetkiin, joissa hän on tuntenut itsensä aidosti onnelliseksi. Se kertoo myös omasta elämästäni ja omasta kamppailustani suorituskulttuuria vastaan. On helpompi tarkastella asioita ulkoa päin kun ensiksi äänittää ne nauhalle, Jaakko Kulta kertoo kappaleen teemoista.

Jaakko Kulta kertoi joulukuussa Klangin haastattelussa haluavansa vangita musiikillaan tietyn hetken, joka vaikuttaa puhuttelevan myös artistin kuulijoita. Sama ajatus kuuluu myös tuoreessa sinkussa, jossa maailma rajoittuu yhteen huoneeseen, jonka ulkopuolella olevat asiat ovat pieniä ja epärelevantteja. Arkisista yksityiskohdista rakennetaan kuva siitä, miksi juuri tämä hetki on merkittävä.

Jaakko Kulta heittää ensimmäiset festarikeikkansa tänä kesänä.

Yhteistyö tuottaja Samuli Sulun kanssa synnytti hitin

Norjalaista puuta on artistille ominaista pop-rockia, joka nykyaikaisen soundin lomassa nyökkää suomalaisen rockin ikivihreiden hittien vaikutteille. Kappaleen on tuottanut Samuli Sulku. Jaakko Kulta kertoo Instagramissaan sinkun syntyneen kaksikon välillä käytännössä yhden session aikana:

– Kappale on tehty Samulin kanssa kahdestaan käytännössä yhdeltä istumalta. Ehdotin Samulille, et tehään vaan ihan rennolla fiiliksellä just sellanen biisi, mikä tuntus nyt hyvältä ja omalta. Sit Samuli soitti soinnut ja saatiin kertsi aluilleen. Selasin kirjottaes mun kamerarullaa ja pizzalaatikot oli eka sana, joka tuli mieleen. Siitä biisi sit muodostu seuraavan neljän tunnin aikana. Sen jälkeen sitä ei juurikaan oo muokattu.

Single antaa esimakua Jaakko Kullan alkukesästä julkaistavalta EP:ltä, jolla kuullaan myös aiemmin julkaistut Huone ja Vielä on kylmä. YleX:n läpimurtolistalla huomioitu artisti tullaan näkemään tänä kesänä myös ensimmäisillä festarikeikoilla.

Kappaleen lyriikkavideon voit katsoa alta.