Jaakko Kullan ja Safiran singlellä kevät otetaan vastaan avosylin

Jaakko Kulta ja Safira istuvat nurmikolla.
Jaakko Kulta ja Safira loivat yhteiskappaleen tammikuun pimeyden aikana.
Joona Kurronen

Kappale kuvaa artistin mukaan hetkeä, jolloin tajuaa hupparin olevan liian lämmin.

Helsinkiläisartisti Jaakko Kulta julkaisi viime perjantaina tuoreen singlensä Kevät. Kepeällä pop-rallatuksella ja räpimmillä säkeistöillä kappale maalailee keväistä tunnelmaa ja odotusta tulevasta. Mukana odotuksessa on tulevaa EP:tään valmisteleva Safira.

– Tää biisi kertoo valloittavasta kevään energiasta, kun vihdoin kaikki tulee ulos kuorestaan ja hymy nousee kasvoille. Yhteisestä ajanvietosta ja ilosta, jota auringon säteet tuo mukanaan, kertaa SAFIRA kappaleen sanomaa sen tiedotteessa.

– Se kertoo siit hetkestä, ku sä astut ovesta ulos ja ulkona on liian lämmin pitää hupparii, sit tekee mieli skippaa kaikki velvollisuudet  ja lähtee vaan chillaamaan hyvien frendien ja rakkaiden kans, kertoo puolestaan Jaakko Kulta biisistä.

Vaikka kappale kertoo kevätauringosta ja sää ulkona vastaa singlen tunnelmaa, syntyi kappale kuitenkin tammikuun pimeydessä.

– Biisi synty tammikuussa kotona siitä ajatuksesta, et pitää saada vangittua se hetki, jota mietin jo etukäteen, enkä malttanu odottaa sitä. Työstin siitä sitte muutaman iteraation ja lopulta päätettiin, että haetaan siihen featti sitte vielä, avaa Kulta kappaleen syntyä.

Duon yhteistyökuvio alkoi mitä perinteisimmällä tavalla, festivaalialueen takahuoneessa.

– Tutustuttiin Ö-Festin kautta. Päädyttiin silloin kesällä juhlien jälkeen Sidot-bändin kanssa tekemään biisiä, joka pääty myöhemmin viime vuonna ilmestyneelle EP:lle. Sessareista jäi hyvä fiilis ja nyt myöhemmin kun Jaakko kysy messiin kevät-biisille innostuin heti, kun kuulin demon Jaakon esittämänä livenä. Sillon tajusin et tohon juttuun haluun kyl messiin, kertoo SAFIRA.

Tyyliltään pop-henkinen kappale on artistin itsensäkin mielestä hiukan kokeiluluontoinen askel.

– Tää on ehdottomasti eniten poppia mitä multa on tullu. Tulee jatkossakin popimpaa settiä, mut niihin tulee sellasta rokkitvistiä vähän lisää. Erityisesti kitarat ois kiva saada jatkossakin enemmän mukaan. Niitä on kiva vetää livenä, Kulta mallailee.