Fintelligensin Iso H hyppäsi pitkästä aikaa messiin rap-kappaleelle yhdistäen voimansa oululaisräppäri Tuomo Peen kanssa

Yhden sooloalbumin levyttänyt Iso H ei olee omaa musiikkia julkaissut vuosikausiin.

Musiikintekonsa jo 18-vuotiaana aloittanut oululainen räppäri-laulaja Tuomo Pee, oikealta nimeltään Tuomo Pähtilä, on takonut tähän päivään mennessä musiikkia jo 16 vuoden ajan. Vasta kuitenkin kolmekymppisenä musiikinteon vakavoituessa on ajatus myös biisien julkaisemisesta alkanut näkymään erinäisten sinkkujen muodossa.

Tähän mennessä vuodesta 2021 lähtien nousukiidossa ollut 34-vuotias artisti on saanut biiseilleen fiittaamaan nimekkäitä artisteja, joihin kuuluvat esimerkiksi Asa, Timo Pieni Huijaus, Jere ja PistePiste. Nyt ulkona on uusi single, joka kulkee nimellä Lahjakas, ja siinä on mukana on legendaarisesta Fintelligens-yhtyeestä alun perin tunnettu suomirap-pioneeri Iso H.

Iso H muistetaan eritoten Fintelligensistä, mutta myös soolomusiikistaan, jota ei ole kuitenkaan kuultu vuosiin – konkariartistin tiedetään kuitenkin viihtyvän eniten studiolla tuottajan hommissa. Tuomo Peen kappaleen demon kuitenkin kuultuaan Iso H tykästyi biittiin ja Tuomo Peen räppeihin niin paljon, että päätti lähteä mukaan pitkästä aikaa räppäämään. Kokenutta artistia ollaan myös kuultu äänessä Rähinä Recordsin omalla podcast-sarjalla, joka on kulkenut nimellä Hoo-hetki.

Tuoreella Lahjakas-singlellä kerrotaan ennakkoluulojen rikkomisesta ja Tuomo Peen halusta muistuttaa, että Oulu on varteenotettava räppikaupunki, josta tulee muutakin kuin pelkkää murreräppiä ja että skene on siellä monipuolinen ja voimissaan.

Tarinankertojaksi kehkeytynyt Tuomo on rohkaistunut tuomaan myös viime vuosina laulutaitojaan esiin, ja tuleekin näyttämään monipuolisesti näitä eri osa-alueita tulevilla biiseillään. Alta voit kuunnella uusimman kappaleen.