Oman äänensä löytänyt Ares julkaisi ensialbuminsa

Ares katsoo korkealta sivusuuntaan kohti horisonttia.
Rähinä Recordsille kiinnitetty Ares kertoo debyyttialbumillaan oman kasvutarinansa.
A.ndu

TikTokissa viraaliksi noussut räppäri antaa oman näkökulmansa nuoren miehen elämään.

Rähinä Recordsin 21-vuotias artistilupaus kertoo debyyttialbumillaan oman kasvutarinansa. Avainkappaleita albumin soundin löytymiseen on ollut kaksi: artistille itselleen levyn tärkeimmäksi kappaleeksi muodostunut Matkoil ja Eihä (feat. LEWIZKI), josta tuli viraalihitti TikTokissa.

Muita tunnettuja ääniä albumilla ovat Lukas Leon, Turisti ja Elastinen, jota kuullaan myös yhdessä Iso H:n kanssa harvinaisella Fintelligens-fiitillä. Lisäksi levyä on ollut tekemässä vaikuttava tuottajakaarti johon kuuluvat Salahpolo, Danitello, Pablo, Lameboy, Jaakko Kiuru ja Elastinen.

Pitkäsoitolle järjestettiin muutamia tunteja ennen sen julkaisua levynkuuntelutilaisuus Helsingin Stidilässä. Ares esitti paikan päällä muutaman kappaleen livenä ja mikissä nähtiin hänen lisäkseen Elastinen, LEWIZKI ja Lukas Leon.

Paikan päällä tunnelmia taltioi valokuvaaja Iiro Kuosmanen. Tsekkaa kuvat ja lue lyhyt haastattelu alta!

Jos kuvailisit itseäsi artistina kolmella sanalla, niin mitkä ne olisivat?

– Voimakas, itsepäinen ja periksiantamaton.

Mistä saat omaan musiikkiisi eniten vaikutteita? Mikä inspiroi eniten?

– Klassinen musa ja italialainen rap. Fiilaan kyl kaikkien genrejen musaa, mut noi on ehkä ne päällimmäiset, mitkä kiehtoo.

Mistä albumin nimi Skala tulee?

– Skala tarkoittaa kreikaksi portaita ja tää albumi kertoo mun tänastisen elämäntarinan ihmisenä ja artistina. Oon löytäny myös mun äänen tän albumin aikana ja skala tarkoittaa myös sävelasteikkoa. Siin mennään ylös ja alas niinku tällä levylläkin.

Ilmeisesti Kreikka on sukujuuriesi takia lähellä sydäntäsi?

– On joo, mun isä on kreikkalainen ja kotoisin Lesvoksen saarelta, Skala Kallonis -nimisestä pienestä kalastajakylästä. Oon viettänyt lapsesta asti kaikki kesät siellä ja se herättää paikkana tosi paljon muistoja. Siitä siis tulee tää levyn nimi. Kuvattiin kans kaks albumin kahteen biisiin musavideot mun suvun synnyinsijoilla.

Mikä fiilis sinulla on nyt, kun pääsit julkaisemaan ensimmäisen albumisi?

– Siis päällimmäisenä jännitti ja hämmensi. En oo ihan varma mikä täs on jännittäny, mut hämmennys tulee siitä että wau, tää albumi on nyt oikeesti valmis. Mulla on ollut puhelimessa nyt ainakin kaks vuotta muistiinpanoissa Skala-nimen alla demoi ja muuta, mitä oon pallotellu jengin kaa. Nyt kun tää on valmis nii se muistiinpanojen kohta on kadonnu mun puhelimesta, mikä on siistii mut samal just hämmentävää. Ensimmäinen albumi on kans artistina super iso ensiaskel ja oon tosi onnellinen että oon nyt täs pisteessä.

Onko joku tietty aate tai tunne, minkä haluaisit välittää musiikillasi kuuntelijalle?

– Voitto. Must tuntuu et yleisesti elämäs tavotellaan onnistumista. Koen et kaikis näissä mun biiseissä on voimaantumisen tunnetta  ja haluun välittää sil sitä tunnetta ehdottomasti.