Eminemin uusi single tekee historiaa ja herättää kritiikkiä – albumin julkaisupäivä vuotanut

Eminem poseeraa villakangastakki päällä mustavalkoisessa kuvassa.
Menestyksen lisäksi Eminem on saanut kritiikkiä laineistaan, jossa hän räppää Megan Thee Stallionista.

Eminem saavuttaa uuden virstanpylvään uudella singlellään, mutta kohtaa samalla kritiikkiä lyriikoistaan. Uuden The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) -albumin julkaisupäivä paljastui vahingossa Billboardin artikkelissa.

Viikko sitten Eminem aloitti uransa uusimman luvun julkaisemalla uuden singlensä. Houdini nousi monien listojen kärkeen ja vaatimattomasti debytoi tällä viikolla Britannian singlelistan ykkössijalla. Kappaleesta tuli välittömästi Eminemin uran 11. listaykkönen. Saavutus nostaa hänet viidennelle sijalle artistien joukossa, joilla on eniten ykkössijoja Britanniassa, ja hän on nyt samalla tasolla Calvin Harrisin kanssa.

Elvis Presley johtaa kaikkia sooloartisteja Britanniassa 21 ykköshitillään. Ed Sheeran ja Cliff Richard ovat jaetulla toisella sijalla 14 ykköshitillään, ja Madonna seuraa perässä 13 ykköshitillä. Kun kaikki musiikkiyhtyeet otetaan huomioon, The Beatles saavutti 18 ykköshittiä kotimaassaan, Westlife sai 14 ja Take That keräsi tusinan.

Ennen Houdinia Eminem oli tasoissa Elton Johnin kanssa, molemmilla oli 10 ykkössingleä Britanniassa, mutta nyt Eminem on ohittanut Elton Johnin.

Kritiikkiä Megan Thee Stallionin ampumiseen viittaamisesta

Samalla, kun Houdini saavutti merkittävää kaupallista menestystä, kappale herätti myös paljon keskustelua ja kritiikkiä. Eminem viittaa kappaleessa Tory Lanezin vuonna 2020 tekemään Megan Thee Stallionin ampumiseen. Lyriikoista ”If I was to ask for Megan Thee Stallion if she would collab with me/Would I really have a shot at a feat?” -kohta herätti voimakkaita reaktioita somessa. Monien mielestä Eminem teki pilaa sukupuoliväkivallasta ja kohdisti kritiikkiä mustaan naiseen.

Useat sosiaalisen median käyttäjät ilmaisivat suuttumuksensa, ja jotkut huomauttivat, että kesäkuu on mustan musiikin kuukausi, ja he kokivat Eminemin viittaavan Megan Thee Stallionin traumaan epäkunnioittavasti.

Eminem on tunnettu provokatiivisista lyriikoistaan, ja jotkut fanit puolustivat häntä huomauttaen, että tällainen kielenkäyttö on osa hänen tyyliään. Toiset kuitenkin pitivät tätä viittausta erityisen loukkaavana ja asiattomana.

Houdini aloittaa uuden albumin

Houdini on ensimmäinen single Eminemin tulevalta albumilta, The Death of Slim Shady (Coup de Grâce). Kappaleen video on kunnianosoitus hänen vuoden 2002 hitilleen Without Me ja sisältää kameoita Snoop Doggilta, Pete Davidsonilta, Dr. Dreltä, 50 Centiltä ja Shane Gillisiltä.

Albumi ja single palaavat Eminemin vanhaan kaavaan, jossa yhdistyvät kiistanalaiset vitsit ja provokatiiviset lyriikat. Kyseinen tyyli on ollut Eminemin tavaramerkki hänen uransa alusta asti, ja vaikka se on tuonut hänelle paljon kritiikkiä, se on myös pitänyt hänet relevanttina ja menestyvänä artistina vuosikymmenten ajan.

Saa nähdä mitä tuleva albumi tuo tullessaan, mutta Houdinin saama kritiikki osoittaa, että Eminem osaa edelleen herättää voimakkaita tunteita ja keskustelua.

Billboardin vahingossa vuotama albumin julkaisupäivä

Eminemin 12. studioalbumin, The Death of Slim Shady (Coup de Grâce), julkaisupäivä paljastui vahingossa Billboardin artikkelissa Michigan Central Stationin avajaisgaalan arvostelussa. Artikkelissa mainittiin, että Eminem esitti livenä Houdinin, tulevan albumin ensimmäisen singlen, ja että albumin julkaisupäivä olisi 5. heinäkuuta.

Vaikka tämä tieto poistettiin nopeasti artikkelista, se herätti fanien keskuudessa spekulaatioita julkaisupäivästä. Billboardin artikkeli oli täynnä kehuja Eminemin esityksestä Detroit Symphony Orchestran kanssa, mikä vain lisäsi odotuksia tulevaa albumia kohtaan. Alkuperäisen artikkelin voit katsoa internet-arkistojen aikakoneesta, Wayback Machinesta.

On mahdollista, että Eminemin manageri, Paul Rosenberg, pyysi julkaisupäivän poistamista artikkelista joko siksi, että se oli virheellinen tai koska sen julkistaminen oli liian aikaista. Kuitenkin heinäkuun alku vaikuttaa hyvältä ajankohdalta kesäalbumin julkaisulle, ja se antaa muutaman viikon aikaa yleisön lämmittelyyn ja mahdollisesti toisen singlen julkaisuun.

Houdinin menestyksen perusteella uusi albumi vaikuttaa odotuksen arvoiselta.