Eminem tuo takaisin psykoottisen ja sadistisen Slim Shady -alter egonsa

Eminem tummassa hupparissa ja lippalakissa.
Houdini on ensimmäinen lohkaisu tulevalta albumilta The Death of Slim Shady (Coup de Grâce).

Eminem on tehnyt näyttävän paluun uudella singlellään Houdini, joka promoaa hänen tulevaa albumiaan The Death of Slim Shady (Coup de Grâce). Biisillä ja sen musiikkivideolla Eminem herättää henkiin alter egonsa Slim Shadyn, luvaten samalla tehdä urastaan katoamistempun.

Eminem on tehnyt paluun uudella singlellään Houdini, joka on ensimmäinen lohkaisu hänen tulevalta albumiltaan The Death of Slim Shady (Coup de Grâce). Eminem esittelee kappaleessa jälleen psykoottisen ja sadistisen alter egonsa Slim Shadyn. Kappale alkaa tutulla ilmaisuilla ”guess who’s back, back again,” joka on peräisin hänen vuoden 2002 hitistään Without Me. Singlen kertosäe sisältää interpolaation Steve Miller Bandin vuoden 1982 hittikappaleesta Abracadabra. Uuden singlen on miksannut Dr. Dre, ja tuotannosta vastaavat itse Eminem sekä Luis Resto.

Kappaleen musiikkivideo on näyttävä aikamatka vuosien 1999 ja 2024 välillä, ja siinä nähdään cameo-rooleissa muun muassa 50 Cent, Pete Davidson, Dr. Dre ja Snoop Dogg. Videolla Eminem esittää Rapboy-nimistä supersankaria, joka taistelee pahaa Slim Shadya vastaan. Vanha Slim matkustaa ajassa vuodesta 1999 vuoteen 2024 aiheuttaen tuhoa Detroitin kaupungissa. Cameo-rooleissa nähdään myös Royce da 5’9″, The Alchemist ja Boogie.

Eminemin kolme viimeisintä albumia, Revival (2017), Kamikaze (2018) ja Music To Be Murdered By (2020), ovat kaikki debytoineet Suomen ja Yhdysvaltojen albumilistojen kärjessä, ja jokainen niistä on ylittänyt platinarajan Suomessa. Eminem oli viime vuosikymmenen kuunnelluin ulkomainen artisti Suomen Spotifyssa.

Marshall Mathers, tunnettu paremmin nimellä Eminem, nousi kansainväliseen kuuluisuuteen vuonna 1999 julkaistulla albumillaan The Slim Shady LP. Hän on julkaissut yhteensä yksitoista sooloalbumia ja voittanut urallaan 15 Grammya ja yhden Oscar-palkinnon. Eminem on maailman eniten albumeja myynyt rap-artisti.

Uusi single pilkkaa vanhaa Eminemiä

Uudella Houdini-singlellään Eminem tekee pilaa vanhasta itsestään ja viittaa useisiin kiistanalaisiin aiheisiin, kuten Megan Thee Stallionin ampumistapaukseen ja omiin huumeongelmiinsa. Kappaleessa kuullaan seuraavat rivit: ”If I was to ask for Megan Thee Stallion if she would collab with me/Would I really have a shot at a feat? I don’t know, but I’m glad to be back like abra-abracadabra.”

Eminem on vihjaillut, että hänen tuleva albuminsa The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) voisi olla hänen uransa viimeinen projekti. Hän on julkaissut väärennetyn muistokirjoituksen Slim Shadysta Detroit Free Press -lehdessä ja tehnyt yhteistyötä tunnetun taikurin David Blainen kanssa promootiovideossa, jossa Blaine syö viinilasin ja Eminem kertoo tekevänsä uransa katoamistempun.

Albumin odotetaan ilmestyvän kesällä, ja se jatkaa Slim Shadyn kuolemateemaa. Eminem, joka täyttää lokakuussa 52 vuotta, on vihjaillut tekevänsä urastaan katoamistempun, aivan kuten edesmennyt taikuri Harry Houdini. Saa nähdä onko tässä Slim Shadyn loppu vai mitä tapahtuu.

Houdini-kappaleen lyriikoista

Biisi alkaa Eminem managerin, Paul Rosenbergin, skitillä, jossa hän ilmaisee huolensa tulevasta albumista: ”Hey, Em, it’s Paul. I was listening to the album… Good fucking luck, you’re on your own.”

Ensimmäisessä versessä Eminem räppää muun muassa seuraavasti: ”Well, look what the stork brung, little baby devil with the forked tongue / And it’s stickin’ out, yeah, like a sore thumb.” Kertosäkeessä hän toistaa maagisia ilmaisuja: ”Abra-abracadabra, I’m ’bout to reach in my bag, bruh / Just like that and I’m back, bro.”

Toisessa versessä hän käsittelee menneitä huumeongelmiaan ja kritisoi sensuuria: ”Now, back in the days of old me / Right around the time I became a dope fiend / Ate some codeine as a way of coping.”

Eminem päättää kappaleen kolmannella verseillä, jossa hän pilkkaa nykyajan sensuuria ja ilmaisee itsevarmuutensa: ”Cancel me, what? Okay, that’s it / Go ahead, Paul, quit, snake-ass prick / You male cross dresser, fake-ass bitch.”

Albumia The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) odotellessa kannattaa kurkata uusimman singlen musiikkivideo.