Täydellistä rakkautta etsimässä – Mirella ja Lauri Haav julkaisivat yhteisbiisin

Mirella ja Lauri Haav poseeraavat vanhan auton edessä historiallisessa ympäristössä.
Mirella ja Lauri Haav kuvattuna yhteisbiisinsä "Luotathan" julkaisun yhteydessä.
Patrik Sundberg

Kenties tämän vuoden ykkösbiisistä vastaava Mirella ja Emma-voittaja Lauri Haav nauttivat molemmat suurta suosiota. 

Jos on seurannut tänä vuonna vähääkään suomalaisen musiikin kenttää, on nimi Mirella käynyt varmasti tutuksi. Tähän mennessä julkaistut kolme biisiä ovat kaikki keränneet miljoonia striimejä. Etenkin artistin toinen single Timanttei on pysynyt niin Spotifyn top 50:n, kuin Virallisenkin listan kärkijoukossa julkaisustaan saakka. Kyseessä on yksi suurimmista suomalaisista biiseistä ja nopeimmista läpimurroista pitkään aikaan.

Tänään, 31. toukokuuta, tuli aika ensimmäiselle yhteisbiisille ja kunnian sai Lauri Haav. Jyväskyläläislähtöinen monipuolisesti eri genrejä uransa aikana miksaillut artisti teki viime vuonna kaikin puolin suurempaa tulosta, kuin aiemmin urallaan; keikkoja oli lähes jokaisella suurella kotimaan festarilla, albumi myi platinaa ennakkoon ja kaiken kukkuraksi artisti voitti vielä yleisön suosikki -Emman.

Kaksikon yhteinen biisi kantaa nimeä Luotathan ja niin kuin odottaa saattaa, se kertoo laulunaiheista ikuisimmasta. Biisillä kertojat vaikuttavan etsivän täydellistä rakkautta, niin kuin Disney-leffan Aladdin ja Jasmine. Kappale noudattaa melko perinteistä tämän päivän pop-rakennetta – Mirella avaa biisin säkeistöllään, laulaa kertosäkeen, jota seuraa Haavin säkeistö ja lopulta biisi huipentuu kertosäkeeseen Haavin taustalaululla.

Kappaleeseen ja sen ympärille rakentuu jokseenkin eksoottinen ja mahtipontinen tunnelma; tuotanto nappaa mukaansa johonkin kauas pois Suomesta. Visuaalit kappaleelle on kuvattu Sisiliassa.

Sekä Haavilla, että Mirellalla on edessään vilkas keikkakesä, joten biisi tullaan takuulla kuulemaan livenä vielä lukuisat kerrat. Muun muassa Ruisrock ja Blockfest ovat festareita, joissa artisteista molemmat esiintyvät. Haav julkisti hiljattain myös Hyvästi Aino -erikoiskeikan, joka päättää artistin keikkavuoden 20. joulukuuta Helsingin Kaapelitehtaalla.

Alta voit kuunnella biisin, jonka tuotannosta vastaavat Aaro630, Aleksanteri Hulkko ja Kim Mannila.