Jami Faltinin uusi single on entistä puhtaamman kuuloista trapskelmää

Julius Konttinen

Artisti julkaisee uuden albumin kolmatta vuotta putkeen.

Jami Faltin on tullut tutuksi Suomessa melko ainutlaatuisena, tai ainakin isolla skaalalla ainoana ”trapskelmä”-artistina. Etenkin artistin viime vuoden albumi Kertoimia vastaan oli vahvasti yhdistelmä iskelmän sointuja, rap-tarinankerrontaa ja trap-tuotannon vivahteita.

Perjantaina 7. kesäkuuta artisti julkaisi uuden biisin, Kasvoin, joka jatkaa genrellisesti samalla linjalla. Kappale on kolmas single artistin tulevalta albumilta. Levy-yhtiö Kerrostalo Music kertoi tiedotteessaan, että biisi on artistin tähän mennessä henkilökohtaisin. Lyriikat kertovat tarinaa muun muassa alkoholin ongelmakäytöstä ja ne sukeltavat myös artistin lapsuuteen saakka.

Kyseessä on siis kolmas vuosi putkeen, kun artisti julkaisee albumin. 2022 julkaistu debyyttialbumi Kerrostalo avasi uran pitkäsoittojen parissa tarjoten jo esimakua iskelmävetoisesta trap-soundista. Nyt kuitenkin tuntuu, että käytännössä artistin jokainen biisi on sitä. Uusin biisi tuntuu ehdottomasti artistin katalogin parhaimmistolta.

Tulevana kesänä Jamin voi nähdä livenä yli 20 keikan kiertueella, joka pitää sisällään muun muassa Blockfestin ja Ruisrockin. Kiertue huipentuu levynjulkistuskeikkoihin sekä Tampereella että Helsingissä. Alta voit kuunnella tuoreen biisin, jonka tuotannosta vastaa tuttuun tapaan Danitello.