Eevil Stöö ja Stepa lanseerasivat yhteisprojektinsa: ”Miksi tehdä biisi, jos niitä voi tehdä kymmenen?”

Iiro Kuosmanen

Alun perin tarkoituksena oli julkaista vain yksi single yhteiskiertueen kunniaksi.

Teosto-palkittu Eevil Stöö ja suomiräpin klassikkoääni Stepa lanseerasivat tänään yhteisprojektinsa kappaleella TYH-MÄ. Kaksikon keväällä julkaistava albumi on ensimmäinen PME Recordsin ja Katakombi Recordsin yhteisjulkaisu.

Suomiräpin saralla kovasti arvostetuiden tekijöiden kerrotaan työstävän tällä hetkellä kokopitkää albumia, jonka myötä lähtevät koko maan kattavalle kiertueelle.

– Alun perin meidän piti tehdä yhteiskiertuetta varten yhteisbiisi. Biisi tuntui jollain tapaa liian simppeliltä ja taiteenmuotoina EP:stä tulee mieleen jonkinlainen välityö. Tehtiin sit levyllinen biisejä. Katsos, kun me ollaan koukussa musan tekemiseen, niin studiolle oli pakko päästä tai muuten menee yöunet. Miksi tehdä biisi, jos niitä voi tehdä kymmenen?, Stepa kertoo projektista.

Bassovoittoisen TYH-MÄ-kappaleen kuvaillaan olevan lämminhenkinen ja kekseliäs sen lisäksi ettei bay area -henkisellä singlellä pelätä huumoria. Kappaleen on tuottanut Katakombi Recordsin tuotannosta tutuksi tulleet Pehmee Goo ja octn.

Stepa kertoo olleensa keikkareissulla Kajaanissa kun sai biitin sähköpostiinsa.

– Hyppäsin autosta ja tanssin sateessa. Fiilis oli älytön. Se tuntui siltä, että just tätä biittiä oon etsinyt koko uran ajan ja vihdoinkin se löysi minut. Biitti tuntuu täydelliseltä.

Kaksikolla ei myöskään huumori loppunut kesken tehdessä yhteiskappalettaan.

– Biisistä kuulee että meillä on ollut hauskaa sitä tehdessä. Toivon että tää sama fiilis välittyy myös koko levystä. Välillä kirjoitetaan otsa kurtussa, tällä kertaa ei, Stöö kertoo biisinteosta.

Uusi single saa myöhemmin seurakseen myös musiikkivideon.

– Video tulee sisältämään autoja, räppiä ja räjähdyksiä. Videossa seikkaillaan myös ympäri maailmaa ja vuodenajat vaihtuvat tiuhaan. Nyt hörskytetään oikein kunnolla, Stepa avaa.

– Uskallan epäillä, että videosta tulee TYH-MÄ, Eevil Stöö jatkaa.

Stöön ja Stepan kevään mittainen yhteiskiertue alkaa tänään Joensuun Kerubista. Alta voit kuunnella duon ensimmäisen yhteiskappaleen.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.