Uusi mixtape ”München” näkee päivänvalon – Rögellä ei aikomusta hidastaa

Röge poseeraa aidon urbaanin tyylikkäästi uuden München-mixtapensa julkaisun kunniaksi.
Rögen karvalakki on muodostunut olennaiseksi osaksi hänen tyyliään.

Röge tuo jälleen esiin ainutlaatuisen tyylinsä uudella München-mixtapellaan, joka välittää kesäisiä tunnelmia ja inspiraatiota olympialaisista

Röge, luovaksi ja taitavaksi kirjoittajaksi tunnettu nuori lahjakas räppäri jatkaa väsymätöntä tahtiaan hänen uudella mixtapellaan nimeltä München, joka julkaistiin perjantaina 17, toukokuuta. Seitsemän kappaleen mittainen taidonnäyte esittelee jälleen kovaa vauhtia nousevan artistin ainutlaatuista riimittelyä ja taitavia tuotannollisia ratkaisuja, unohtamatta hänelle ominaisia urheiluviittauksia.

– München on Rögen kotkalainen kesäpäivä. Kaikille jotain vähän kuin olympialaisissa. Samaistumispintaa tuo vuonna 1972 myös Lasse Virenin kaatuminen mutta silti nousu voittoon 10 kilometrin kilvassa, sillä kerran Röge kaatui huudienvälisissä juoksukilpailuissa mutta nousi silti voittoon, artisti luonnehtii levy-yhtiön tiedotteessa.

Artistin ajatuksia München-mixtapen julkaisusta ja tuotantoprosessista

Tiedustelimme Rögen fiiliksiä julkaisun jälkeen ja saimme tietoa mixtapen tuotantovaiheesta sekä sen sanomasta

Rögen mukaan Münchenin toteuttaminen alkoi tammikuussa, kun hän kysyi hänen tuottajaltaan kesäisempiä biittejä. ”Parin viikon jälkeen biisejä oli kasaantunut jo noin parikymmentä. Tekoprosessi oli aika samanlainen, eli olin vaan studiolla räppäämässä kuin vuokrani olisi rästissä”, Röge kertoo. Projektin nimi München puolestaan syntyi jo ennen ensimmäisen biisin tekoa hänen ystävänsä, Severin ehdotuksesta, joka viittasi kesäolympialaisiin, joissa Lasse Viren kaatui, mutta voitti silti. ”Tein tracklistin eka ja sitten vasta biisit kun luin jostain että Litku Klemetti on tehnyt niin, no tälle projektille ei päätynyt niistä yhtään mutta se polkaisi tämän tekoprosessin käyntiin pienimuotoisen blokin jälkeen. Kuukauden kuluttua biisejä oli niin paljon että päätettiin tehdä olympialaistrilogia!”, artisti kertoo innostuneena.

Nuori riimittelijä tahtoi myös kokeilla uutta tyyliä uudella mixtapellaan. Haastattelussa selviää, että projekti avasi artistin silmiään, sillä hän pääsi kokeilemaan jotain aivan uutta, mitä ei ole entuudestaan kokeillut. Rögen sanojen mukaan hän on aina halunnut räpätä näin ja tehdä kesäistä musiikkia, mutta ei ole sitä aikaisemmin yrittänyt. ”Tuntuu kuin olisin tullut kotiin, siitä kiitos Octeinille!”, Röge lisää.

Münchenin viesti ja sanoma

Kävimme keskustelua koskien Münchenin viestiä ja sanomaa sekä odotuksia mixtapen vastaanoton suhteen. ”Münchenilla ei ole suoranaista viestiä, mutta esimerkiksi nimikkobiisi on tehty siinä mielessä, että tänään olen voittamaton ja itsevarma pojankloppi enkä ota paskaa keltään. Alkupään biisit ovat tehty suoraan koriskentille ja siinä inspiroi and1 highlight videot!”, Röge kommentoi. Artistin mukaan hänellä ei ole suurempia odotuksia vastaanoton suhteen, vaan hänellä puolestaan on jo uudet projektit työn alla. ”Minulla ei ole oikein mitään odotuksia, enkä tiedä pitäisikö olla, biisit ovat olleet niin kauan valmiita että olen jo seuraavassa projektissa. Montreal-mixtape kesäkuussa ulkona, tulkaa tänne me ollaan jo täällä!”, hän kertoo.

Tuottajan näkemys julkaisusta

Tavoitimme myös artistin jo yllä mainitun tuottajan, joka on merkittävä osa Münchenin toteutusta. Tuottaja Octn kertoo projektin alkaneen halusta tehdä kesä musiikkia kaamoksen keskelle.

– Päätettiin tammikuussa alkaa tekemään kesämusaa että saa ajatukset hetkeks pois kaamoksesta! Sit niitä biisejä alko tulla ihan älytöntä tahtia ja syntyi idea tälläisestä mixtape-trilogiasta. München taitaa olla niitä ekoja biisejä mitä tehtiin yhdessä ihan vuoden alussa. Fiilis ku olis ollu joka päivä synttärit, ku uusii värssyi tippu aina aamusin Telegrammiin, tuottaja kertoo haastattelussa.

Myöskään tuottajalla ei ollut alustavia odotuksia mixtapen vastaanoton suhteen. ”Ei ollut alustavia odotuksia, mutta on ollut tosi kivaa lukea palautetta projektista joka on ollut suureksi osaa todella positiivista! Me venataan teitä Montrealissa!”, hän kertoo. ”Ei muuta viestiä kuin että tätä kuunnellessa toivottavasti voi päästää hetkeksi stressistä ja muusta arjen ikävyydestä irti ja nauttia elämästä! Usein unohtaa kuinka siistiä tää on!”, tuottaja lisää.

Rögen uusi mixtape München on kuunneltavissa nyt, ja kuuntelijat voivat jäädä innolla odottamaan hänen kesäkuussa julkaistavaa Montreal-mixtapea.

München-mixtapen pääset kuuntelemaan alta.