Don Johnson Big Band julkaisi uuden albumin: Midnight Movement -albumilla kuullaan peräti 17 vierailijaa

Don Johnson Big Band seisoo vierekkäin ryhmänä oranssia taustaa vasten.
Don Johnson Big Bandin viisihenkisen ydinryhmän muodostavat Tommy Lindgren, Johannes Laiho, Kari Saarilahti, Pekka Mikkonen ja Felix Zenger.
Kerttu Malinen

Vierailijana levyllä kuullaan muun muassa Suomen soittolistat valloittanut Mirella.

Suomalaisen rytmimusiikin legendaksi muodostunut Don Johnson Big Band julkaisi tänään, 5. huhtikuuta, kahdeksannen studioalbuminsa, Midnight Movement. 15 kappaletta sisältävällä levyllä kuullaan myös ennennäkemätön 17 hengen vierailijakaarti.

Albumin ensimmäinen single, Michael Bleun tähdittämä Neutral OK, on jo herättänyt suurta kiinnostusta, ja seuraavaksi kuulijoiden korviin pääsee 14 aiemmin julkaisematonta kappaletta. Laulut ja räpit soivat tällä projektilla englanniksi, suomeksi, arabiaksi ja espanjaksi, tuoden esiin yhtyeen kyvyn ylittää kielellisiä ja kulttuurisia rajoja.

Don Johnson Big Bandin ydinryhmää täydentävät lukuisat vierailevat artistit, kuten Suomen virallisen singlelistan valloittaja Mirella Roininen, palkittu jazztrumpetisti Verneri Pohjola ja The Voice of Finland -kilpailussa loistanut Lilian Young. Lisäksi albumilla kuullaan kovimpaan suomenkielisiin räppäreihin lukeutuvia Bentalityä ja Jay L:tä, sekä monia muita lahjakkaita muusikoita ja laulusolisteja.

Midnight Movementin sisältö on monipuolinen ja haastava kuvailla. Yhtyeen pitkäaikainen FOH-teknikko Jaska Korkalainen kuvailee albumia sanoilla ”Hienoo ja friikkii”, mikä kertoo sen poikkeuksellisesta luonteesta. Bändin tutkimusinstituutin johtaja Pekka Mikkosen mukaan musiikin tekeminen on heille velvollisuus, sillä heidän ainutlaatuinen näkemyksensä ja rohkeutensa erottuvat edukseen.

Albumi juhlistaa myös Don Johnson Big Bandin pitkää ja menestyksekästä uraa, jonka aikana yhtye on noussut Suomen albumilistan kärkeen, voittanut Emma-palkintoja ja saavuttanut kulta- ja platinalevyjä. Yhtyeen ydinryhmään kuuluvat Tommy Lindgren ja Felix Zenger vierailivat hiljattain myös Klangin Taakka-podcastissa.