Yrjänä palasi uudella singlellä – samalla julkistettiin myös levytyssopimus PME:lle

Yrjänä aurinkolasit päässä vihreää taustaa vasten.
Lumi Hartikainen

Artisti palasi pitkältä julkaisutauolta rytinällä tarjoten suorastaan hallitun kaaoksen. 

Reilu vuosi sitten debyyttialbuminsa julkaissut artisti Yrjänä palasi perjantaina julkaisutauolta. Viime vuoden helmikuussa julkaistun albumin ja uusimman singlen väliin mahtui vain yksi julkaisu, Keväinen valo – Remix yhdessä Baby Blun kanssa. Uuden singlen lisäksi artistin ura sai viime viikolla myös toisen käänteen, sillä Yrjänä kiinnitettiin samalla levy-yhtiö PME Recordsin rosteriin.

Yrjänä on artistina tunnettu niin genre-, kuin kaikkia muitakin rajoja rikkovana artistina, jonka musiikkiin mahtuu parhaimmillaan niin monia elementtejä, että sitä on jopa vaikea kuvailla. Levy-yhtiön tuoreessa tiedotteessa artisti kuvailee itseään genresulatusuuniksi ja tämä kuvaakin erityisen hyvin uusinta julkaisua. Nimeä cray kantava biisi välittää puhdasta, filtteröimätöntä tunnetta tarjoten vaikutteita niin hip hopin, R&B:n, kuin popinkin maailmasta.

Jos debyyttialbumi Sulle rakas tarjosi pehmeän levähdyspaikan, kuulostaa cray puolestaan siltä, että artisti on kanavoinut kaikki villeimmät tunteensa yhdelle kappaleelle. Kappaleen tuotanto tarjoaa heti kättelyssä jonkin sortin karnevaali-tunnelmaisia torvia, ja tähän energiaan yhtyy myös artistin ulosanti: Yrjänä tulee sisään kappaleelle suorastaan huudolla, joka vaihtuu lopulta rytmikkääseen lauluun. Kolmen minuutin kokonaisuutta voisin kuvailla hallituksi kaaokseksi.

Tuttuun tapaan biisi on artistin itse tuottama, niin kuin koko tuotanto tähän mennessä. Levytyssopimus ei siis ole tuonut mukanaan kompromisseja, vaan vauhti omalla polulla tuntuu vain kiihtyneen. Artisti itse kuvailee tuoretta biisiä sanoin:

– Tää ei oo mikään sanoma-biisi. Tää on keho-biisi, irtiottoa, hölmöksi mut leijasti… v*tun crayy!

Samalla single on myös osa Yrjänän tulevaa kokonaisuutta. Voit kuunnella julkaisun alta.