DJ Kridlokk palaa vuonna 2014 julkaistun Mutsi-albuminsa äärelle – viiden kaupungin kevätkiertue on tulossa

Vee Oras

Keikoilla tullaan kuulemaan artistin soololevy alusta loppuun livenä.

DJ Kridlokk palaa mestariteokseksi hehkutetun vuonna 2014 julkaistun Mutsi-albuminsa äärelle huhtikuussa, kun viiden kaupungin kiertue alkaa. DJ Kridlokk esittää: Mutsi -nimisen kevätkiertueen keikoilla tullaan kuulemaan Mutsi-albumi alusta loppuun livenä.

Kahdeksan vuotta sitten ilmestymisviikollaan Suomen Virallisen listan toiselle sijalle yltänyt albumi nousi myös poikkeukselliseksi arvostelumenestykseksi. Monsp Recordsin kautta ilmestynyt albumi on tiedotteen mukaan rap-artisti/tuottaja DJ Kridlokkin performanssia, harhaista ja paikoin absurdia ja paikoin scifististä gangsteriroolipeliä laiskoihin Memphis-biitteihin yhdistelevä albumi, joka sinetöi artistin aseman yhtenä maamme arvostetuimmista rap-artisteista.

Artisti avaa levyn kryptistä sisältöä.

– Olipa kerran vuosi 2014 kun KC/MD Mafian loreen haarautui uusi uoma nimeltään Mutsi. Tuo uoma on mielikuvitettu todellisuus, vääristymä, joka on nähtävissä ainoastaan viiden prosentin valonläpäisykyvyllä varustettuin aurinkolasein. Hämärässä huoneessa istuu Mutsi – viimeisen pelin viimeinen vastus, ylin auktoriteetti ja capo di tutti capi jolle ei voi valehdella eikä kertoa totuutta. Koska maailma on monimutkainen ja abstrakti sokkelo, on sen johdosta DJ Kridlokk kehittynyt täydellisen hämäränäön omaavaksi peluriksi joka suoltaa auton takakontillisen hakkeroitua paskapuhetta, ennustaa maailmanlopun ja häipyy jälkiä jättämättä. Mutsi on totta ja tarua, lopun lorua, kurvin UFF:n edustalta koostettu Kalavale, kertoo DJ Kridlokk.

Albumi tehtiin vaatimattomissa olosuhteissa DJ Kridlokkin omassa asunnossa.

– Tein Mutsi-levyn yksiössäni, Helsingin Sörnäisissä vuoden 2013 lopulla. Halusin tehdä kokonaisuuden joka ankkuroituu ainoastaan yhteen moodiin ja pysyy siinä alusta loppuun. Vain yksi säntäilemätön tunnelma joka ei kuljeta kuulijaa mihinkään vaan jumittaa paikallaan. Olin ryhtynyt täysipäiväiseksi artistiksi edellisen levyni UG-Solon myötä ja suureksi onnekseni saavuttanut pisteen jossa sain keskittyä yksinomaan musiikin tekemiseen. Koko hereilläoloaikani kuluikin tavalla tai toisella musiikin parissa. Se oli kaikkeni. Tätä ajatellen, Mutsi -albumi on itsessään kuin yksiö. Se on esteettinen, mielentilallinen ja soundillinen monoliitti, jonka olen tehnyt mielikuvitukseni loputtomasti lepattaessa, huoneessa jossa ei ollut lamppuja.

Mikäli levynteossa käytetty mikrofoni kiinnostaa hankkia itselleen, niin nyt se on mahdollista.

– Levyn teossa käytetty laitteisto oli Zoom Sampletrak ST-224, Fostex VF08, tietokone sekä sattumanvarainen mikrofoni, johon ovat myös Stöö ja Ex Tuuttiz vuoroillaan räpänneet (mikrofoni myydään korkeimman, vähintään 10 000 €:n ylittävän tarjouksen tehneelle).

Kevätkiertueen liput tulevat myyntiin torstaina 26. tammikuuta klo 9.00.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DJ Kridlokk (@krdlkk)