Davia Akenamin albumi on pehmeä ja soljuva R&B-kokonaisuus kauniita kappaleita

Samuli Vienola

Helsinkiläisartistin kokonaisuudella on yhteensä kahdeksan kappaletta.

Englanninkielellä, indienä musiikkiuraansa luova Davia Akenami avasi helmikuunsa julkaisemalla pehmeän R&B-albumin Ctrl Alt Del.

Artistin aikaisempiin julkaisuihin kuuluu muun muassa Lolan kanssa viime vuonna julkaistu Sweet Escape sekä vuonna 2021 laulajan näkyvyyttä nostanut biisi PlayStation.

– Teen musaa niille ketkä haluu tanssii sillonki ku itkettää. Mua inspiroi ihastuminen ja itsevarmuus sekä kaikki mitä mun ympärillä tapahtuu, haluun kertoo niistä sillä tavalla mikä tuntuu rehelliseltä siinä hetkessä, hän kuvailee hymyillen.

Viime perjantaina julkaistu, yhteensä kahdeksan kappaleen kokonaisuus on hempeästi soljuva R&B:n sekä afropopin genrejen sekoitus luoden laulajan kuuloisen ja näköisen kokonaisuuden.

Tuottajana levyllä on laulajan kanssa aiemminkin yhteistyötä tehnyt Raphaël Ænselm sekä Kira. Masteroinnista vastaa muun muassa Sebastian Noton luottotiimiin kuuluva Alexander Clifford ja muun muassa monien artistien luottokuvaajana toimiva Samuli Vienola.

Musiikissaan Davia kokee löytävänsä itseään koko ajan enemmän ja entistä paremmin.

– Tuntuu että koko ajan löydän enemmän sitä omaa tyyliä ja ääntä. En haluu tehä pelkästään hyvii biisejä vaan sellasia, jotka kuulostaa oikeesti multa. Varsinkin kun oon tehnyt saman tuottajan, Raphaëlin kanssa niin paljon yhdessä, niin siinä pystyy just kehittämään sitä omaa soundia jatkuvasti. Mulle on myös sanottu, että tää albumi kuulostaa niin multa, mikä on parasta!

Suosikkikappaleet tuoreelta albumilta ovat artistille itselleen biisit nimeltä Pressure ja Prefer Easy.

– Mun lempparit vaihtelee koko ajan, mutta tällä hetkellä ne on Pressure ja Prefer Easy. Pressure on mulle tosi tärkee, koska kirjotin sen tosi rehellisesti vaan oman sen hetkisen fiiliksen pohjalta. Prefer Easyssa oon ylpee myös sen sanoista ja kirjotin sen kasaan jossain kahdessa tunnissa, hän muistelee.

Albumin nimi, Ctrl Alt Del, syntyi viime keväänä.

– Nimi tulee siitä, kun painat niitä näppäimiä koneella niin se käynnistää sun koneen tai sen ohjelmiston uudestaan. Sillon kun päätin ton nimen viime keväänä niin olin ollut ihan poikki koko talven ja kaipasin sellasta uutta alkua, hän toteaa lämpimästi.

Nappaa artistin albumi kuunteluun alta: