Aika on rahaa – tulokasartisti Ale kannustaa tekemään töitä uudella motivaatiobiisillään

Rap-artisti Ale katsoo kameraa kohti lasinsirpaleen kautta.
Ale suunnittelee debyyttialbuminsa julkaisua ensi vuodelle.
Tero Pitkänen

Helsinkiläinen rap-artisti Ale tekee voimakasta tuloaan kotimaisen hiphop-skenen eturiviin.

Hiljattain suositussa Off The Booth -sarjassa loistanut 23-vuotias rap-artisti Ale on vahvistamassa asemaansa kotimaisen hiphop-skeneen kuumimpana tulokkaana. Helsingin Kontulassa kasvanut lupaus julkaisi huomionarvoisen CEO-kappaleensa syyskuun lopussa, ja nyt hän valmistautuu julkaisemaan tuoretta materiaalia.

Ale on nostattanut odotuksia uutuussinglellään Varmistin, joka toimii motivaatiobiisinä. Kappaleen tuotannosta vastaavat JohnnyKrash ja KeijonJamit, ja Ale kertoo halunneensa kokeilla jotain uutta, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa tarttuvaa melodista huukkia.

– Vertaus aseen varmistimeen on tarkoitettu motivoimaan työskentelemään kovemmin. Silloin on valmiina tekemään asioita. Asekaan ei laukea ilman että varmistin on pois päältä, selventää Ale.

Uuden singlen lisäksi Alella on työn alla 5-6 kappaleen EP, jonka odotetaan ilmestyvän lähikuukausina. Tulevalla projektilla artisti aikoo tuoda esiin vaikutteitaan 2000-luvun R&B:stä ja hänen nuoruudessaan paljon kuuntelemastaan 50 Centin tuotannosta.

Vaikka kokopitkä debyyttialbumi on suunniteltu ensi kesälle, Ale haluaa esiintyä mahdollisimman aktiivisesti ennen sitä. Hän on jo ehtinyt näyttäytyä livenä Helsingissä muun muassa Kaivohuoneella, Siltasen RARE-klubilla ja Kafé Komassa, keräten kiitosta energisestä esiintymisestään.

Artisti ei kuitenkaan tyydy pelkästään lavakeikkoihin, sillä Ale on pian nähtävissä myös uudessa dokumenttisarjassa, joka käynnistyy joulukuussa. Sarjaa luotsaa yksi Suomen tunnetuimmista mediakasvoista, ja Ale antaa faneilleen mahdollisuuden kurkistaa kulissien taakse hänen nousustaan rap-skenen huipulle.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.