Tuttu kaava toistuu – Burna Boyn albumi tuo Suomeen Grammy-ehdokkuuksia

Burna Boy
Elliot Hensford

Burna Boy on gaalassa vakionimi artistin ollessa ehdolla peräti viidettä vuotta putkeen.

Lähes täsmälleen vuosi sitten Klangi uutisoi Burna Boyn olevan ehdolla useassa kategoriassa vuoden 2023 Grammy-gaalassa, minkä myötä ehdokkuuksia matkasi myös Suomeen. Nyt sama kaava toistuu artistin ollessa ehdolla peräti neljässä kategoriassa, joista kaksi koskettaa suomalaisia tuottajia – MD$:ää, Ruubenia ja Danitelloa. Kolmikkoa yhdistää myös kuuluminen samaan tuottajakollektiiviin, MD$:n perustamaan Fountain Productionsiin.

Nigerialainen, jo monta vuotta kansainvälistä suosiota niittänyt Burna Boy on julkaissut kuluneen vuoden aikana useita singlejä sekä albumin, jonka kolmella kappaleella kuullaan suomalaista osaamista. Suomalaisia koskettavat ehdokkuudet ovat kategorioista Best Global Music Album ja Best African Music Performance. Ensin mainittu, albumin I Told Them… tuoma ehdokkuus koskettaa koko kolmikkoa ja jälkimmäinen, myös singlenä julkaistun City Boys:n ehdokkuus MD$:aa ja Ruubenia.

Danitello kertoo Instagram-tilillään, että myös hänen äitinsä on jättänyt jälkensä tuotantoon soittamalla viulua. Epävirallisesti suomalaisia ehdokkaita on siis neljä. Fountainin kolmikolle kyseessä on toinen vuosi putkeen ehdolla; Burna Boy on puolestaan ehdokkaana viidettä vuotta putkeen. Alta voit kuunnella tänä vuonna julkaistun albumin.