”8 tonnin dinnereitä ja helikopterilentoja” – Slani ottaa kantaa deittikulttuuriin ja kertoo kumppaneiden isoimmista eleistä

Jeesi Kalombo

Kotimaisella rap-kentällä nousua tekevä artisti kannustaa kuuntelijoitaan olemaan tyytymättä pelkkään minimiin suhteissa.

Def Jam Recordings Finland -levymerkille kiinnitetty Slani on aikaisemmin tunnettu muun muassa debyyttisinglestään Stacks ja viime vuonna julkaistusta debyytti-EP:stä 444, joka esitteli laajemmin artistin vastustamattoman suorasukaista tyyliä ja tunnistettavaa ääntä.

Artisti on ylläpitänyt tasaista julkaisutahtia singlejen kanssa: viime vuoden loppupuolella hän julkaisi biisin Skip ja tänä kesänä räppäri yllätti yhteisellä  kappaleella yhdessä twerk-tanssijana tunnetun Tinzen kanssa singlellä nimeltä LOCO.

Tällä kertaa Slanin single kulkee nimellä Vaativa. Biisi kuljettaa tarinankerronnallisesti rajojen asettamisen tärkeyteen ihmissuhteissa ja itsensä laittamisesta etusijalle voimaannuttavalla ja positiivisella näkökulmalla.

Kappaleella kuullaan myös ensimmäistä kertaa kun artisti laulaa räppäämisen lisäksi.

– Suomessa on tosi paljon sydänsurubiisejä ja äijät on yleensä niin sanotun playerin roolissa. Vaativa tuo näkökulmaa sille, et muijatkin voi todellakin tehdä pelisääntöjä, joiden ehdoilla mennään. Afrobiisit on lähellä sydäntä ja tää soundi on ehdottomasti jotain mitä tuun tekeen lisää, hän toteaa.

Slani kertoo myös suurieleisimmistä asioista, joita miehet ovat hänelle tehneet vuosien varrella deittailussa.

– Mut on viety muun muassa 8 tonnin dinnerille ja helikopteriajelulle, ne on jääny mun mieleen koska etenki suomalaisilta puuttuu mun mielestä sellanen deittailukulttuuri kokonaan eikä täällä ainakaan kovin usein törmää siihen et oikeesti joku näkee vaivaa niiden treffien ja sun eteen, jonka takii moni nainen ei osaa myöskään sanoo tai vaatia mitään toiselta, hän toteaa.

Artisti haluaa kuitenkin painottaa, että jokaisen deitin ei missään nimessä tarvitse olla niin suurieleinen vaan ajatus sen takana on kaikista tärkein.

– En missään nimessä siis oleta tai ajattele, et jokasen deitin pitäisi olla tollanen hirveen hintava tai suuri juttu! Mun mielestä pitäis vaan normalisoida sellanen deittailu ja pieni panostus ihmiseen kenestä on kiinnostunu. Ja se on oikeestaan aika viehättävää että sä viet ihmisen kenest oot kiinnostunu deiteille, et se on enemmän ku ok panostaa toiseen ees pienellä ajatuksella, hän naurahtaa.

Voimaannuttavalla, esimerkiksi laittautumishetkiin sopivalla singlellään räppäri haluaakin muistuttaa, että on enemmän kuin hyväksyttävää omata omat kriteerinsä deittailun suhteen.

–  You definitely set the bar, mä haluun tällä biisillä ja yleisesti muistuttaa että ei kuulu tai tarvii tyytyä mihinkään vähempään kun siihen mitä itse haluu suhteelta. Niin rohkeesti ku äijät kysyy johonki netflix and chill hetkii nii meiänki pitää uskaltaa kertoo mitä me oikeesti halutaan.

Slani kertoo haluavansa omalla musiikillaan jatkossakin kokeilla soundillisesti ja tyylillisesti erilaisia asioita, luoden musiikistaan juuri itsensä kuuloista juttua.

– Haluun tehä tosi paljon erilaisii juttuja mun musiikin kaa. Haluun raivaa itelle tietä ja tehä omaa juttuu ja kokeilla kaikkee erilaista. Teen musaa omalla tyylillä ja haluun et se näkyy, hän kertoo.

Nappaa itsellesi itsevarmuus-boost päivään Medon tuottaman singlen avulla alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.