Klangin lokakuun mixtape: DJ Kushmoney

DJ Kushmoneyn miksaus koostuu sataprosenttisesti kotimaisesta materiaalista.

Can’t stop, won’t stop! Klangin lokakuun mixtape on täällä, ja tällä kertaa dekkien takana on painanut hommia Kushmoney.

Tampereelta kotoisin oleva ja useammankin artistin keikka-DJ:nä kunnostautunut Kushmoney päätti kasata miksauksensa ainoastaan kotimaisesta musiikista. Lue haastattelu ja ota mixtape kuunteluun!

Törmäät ihan kasuaalisti hississä Jay-Z:hin, joka on salaa hieman helpottunut ettet ollutkaan Solange. Jigga haluaa kuitenkin kuulla kuka olet ja mitä teet. Millaisen hissipuheen pidät mogulille?

Haha! Jay-Z ollu kyllä aina itelle sitä goateinta settiä, joten veikkaan että aika lukossa sitä oltais… Selfien ja pikku tärinän jälkeen olis pakko kysyä et kenen puhelinnumerosta hoitu se musavideo-setti Mona Lisan kanssa ApeShit-videoon.

Millainen tausta itselläsi on DJ:nä ja millaista musiikkia soitat?

Alottelin joskus soittelun nuorisotilan DJ-kurssilla, ikää tais olla 14. Siitä sitten vähä kasvettii ja päädyttiin Majurin taustahommiin tossa 2013ish, siitä lähtien puhelin soinu ahkerasti ja saanu soitella millon missäkin ja residenssejä ollu Club Deluxesta lähtien useilla klubeilla. Räppiäijä mä oon aina ollu. Sit jossain kohtaa tuli sellanen ahaa-elämys tohon genreilyy et se ei pidemmän päälle palvele ku mua itteeni ja tässähän koitetaan saada massalle jotai fiilistä aikaseks. Jos / kun multa kysytty mitä mää soitan niin en osaa kyllä itekkään oikeen vastata… Se tulee yleisöstä mitä sinä iltana tullaan kuuntelee, eri asia tietty klubi-illat missä mennää johki tiettyihin raameihin. Urbaani olkoon se sana kuitenki.

Mistä DJ-nimesi tulee?

Tähänhän olis hyvä syöttää joku ”kytät kyselee” -tarina, mut to be honest kyllä se nimi tulee mun nimikirjaimista KM. Aika nopeeta se piti keksiä, kun keikkaa pukkas ja julisteet piti saada painoon. Istuttiin frendin kanssa iltaa legendaarisella Blockfest / Millionaire Men -toimistolla montulla ja siitä sohvan toisesta päästä se lyötiin pöytään. Siitä lähtien se on tossa ollu. Mulle toisaalta ihan sama millä nimellä mua kutsutaan, Kassusta Kusimankiin…

Keille kaikille olet toiminut keikka-DJ:nä?

First things first Majurille. Siitä kun Jusan musa touhut loppu rupesin touhuamaan Arttu Lindemanin kanssa. On tässä vuosien varrella soitettu monenkin artistin keikkaa, mut sillee ”tuu jeesaa” tyyppisesti…

Mikä on kovin julkaisematta jäänyt Majuri-träkki?

Ehdottomasti Pidä sää rättis, mut aika helvetin kovia träkkeja sinne jäi lojumaan enemmänki…. Ens kierroksella klangille lupaan piilottaa mixiin yhen julkasemattoman Majurin kyselemättä lupia keltään (naurua).

Mikä on ollut erikoisin tilanne mikä on osunut kohdallesi ollessasi DJ-kopissa?

Mitä lauteilla tapahtuu, se lauteille jää… No, ettei tää kuulosta mauttomalta niin sanotaan vaikka Blockfest 2015 afterpartyt.  Ty Dolla $ign pamahtaa siihen DJ-koppiin tuolin ja kahden helvetin ison järkkärin kanssa hostaa ja jauhaa. Siinä se sit paino muutaman jazzin ja kyseli likkoja, eikä äijälle saanu soittaa ku sen omia biisejä, no sehän passas – tais likatki hoitua..

Huhujen mukaan olet joskus itsekin harkinnut mikkiin siirtymistä ja jopa oman studion rakentamista… Mihin suuntaan haluaisit viedä uraasi musiikin parissa?

Kyllä sitä on joskus junnuna duunattu muutama biisi siinä mikin toisellakin puolella, shoutoutit Thomakselle! Ehkä se ei kuitenkaa oo ikinä ollu se meitsin juttu loppuen lopuks (never say never tho), studiokin on perjaatteessa tossa kyllä mut siä ollu aika hiljasta, se isompi prokkis kaadettiin sit ihan itte ja faija rupes duunaa siä kitaroita…

Mihin suuntaan mun ura on menossa? Hmm… Kyllä mä uskon et se tulee sit vastaan jos jossain meitsiä tarvitaan. Artistien selän takana vuosia olleena siihen hommaan on kyl muutakin annettavaa kun tuplailut… Tällä hetkellä on niin paljon tekemistä tän Kushmoney-homman kanssa et let’s go with the flow…

Millaista kamaa mixtapellasi kuullaan?

Tässä mixissä on sellasta kamaa mikä syystä tai toisesta tuntuu et on menny jengiltä ohi tai ei oo vaan osunu niitten Spotifyn shuffleen, mut itellä ahkerassa soitossa. Tavote ois et sieltä löytyis kaikille joku biisi mitä ei oo viä kuullu tai hiffannu. Löytyy si myös pari sellasta remixiä jota ei ihan joka paikassa kuule (big up Misterhustla ja Huge!).

Shoutouttia vaan kaikille Suomiduunareille, ei tää aina helppoo oo mut helvetin hyvää kamaa tulee pihalle koko aja sen Spotify Top 50 -listan ulkopuolellekki. STAY WOKE!

Tällä hetkellä mua kantsii tulla kuuntelee Tampereen H5:seen siellä touhuttu nyt residenssiä reilun vuoden verran ja aika soppa siitä onki keitetty… Peace and love!

Sosiaalinen media:

Facebook
Instagram