Klangin elokuun mixtape: Kuahu

Kuahu sekoittaa genrepakkaa.

Klangin kuukauden mixtapen perusajatuksena on nostaa esiin uutta musiikkia ja kotimaisia DJ-kykyjä. Tällä kertaa rikomme kuitenkin hieman kaavaa, sillä elokuun mixtapen yhteydessä esitellään yhden DJ:n sijaan kokonainen DJ-ryhmä.

Kuahu on helsinkiläinen kollektiivi, jonka muodostavat MAX9000, KKMM, CLAYPOND ja OTTOPETTERI. Pääkaupungin yöelämässä paikkansa vakiinnuttaneet DJ:t ovat tehneet itselleen nimeä etenkin omilla illoillaan Kuudennella Linjalla. Tsekkaa mistä puhutaan kun puhutaan Kuahusta ja ota mixtape kuunteluun alta!

Miten Kuahu sai alkunsa?

Kuahu syntyi alun perin turhautumisesta opiskelijabileiden musiikkia kohtaan. Meistä Max (MAX9000), Pekka (KKMM) ja Anssi (CLAYPOND) opiskelee Aallossa, ja haluttiin järkätä bileet erilaisella saundilla. Jotain kautta Otto (OTTOPETTERI) sai meistä vihiä ja iski porukkaan messiin. Ei sit pidetty ensimmäisiäkään opiskelijabileitä, vaan startattiin meininki itsenäisyyspäivän aattona 2016 omilla bileillä Marian sairaalan röntgenhuoneessa. Siitä se sitten lähti!

Miten kauan olette olleet aktiivisia soittorintamalla?

OTTOPETTERI: 2013 alkaen klubeilla.

CLAYPOND: Aloitin soittamisen vasta Kuahun riveissä, eli 2016 syksystä asti.

KKMM: Eka kosketus dekkeihin 2011. Salattu dnb-menneisyys johdatteli housen kautta R&B:hen vasta Kuahun perustamisen aikoihin.

MAX9000: 2013 alkaen erittäin satunnaisesti, säännöllisesti vasta Kuahun kanssa.

Teettekö myös soolokeikkoja?

Otto heittää säännöllisesti soolokeikkoja ympäri Helsingin yötä (ja Flow’ssa sunnuntaina, be there!). Muu posse soittelee satunnaisesti Kuahun ulkopuolella vain yksäreissä, ainakin toistaiseksi. KKMM:n saat tilattua myös hääkeikalle soittamaan käännösiskelmää eri alter-egolla.

Mitä kaikkea soitatte ja mitkä tyylit ovat eniten Kuahua?

Ihan sillon kun alotettiin soitettiin enimmäkseen 2000-luvun R&B:tä ja räppiä, mut siitä ollaan porukkana kasvettu paljon. Nykyisin genrehyllystä löytyy vanhan ja uuden R&B:n ja räpin lisäksi myös muun muassa baile funkia, jonkin verran housea ja diskoa, vaihtoehtoista klubimusaa ja hirveä läjä SoundCloudista kaivettuja remixejä.

Kuratoidaan Spotifyssä kuukausittain päivittyvää soittolistaa, johon keräillään meitä miellyttävää musaa – sieltä ja meidän SoundCloudista voi käydä keräämässä fiilistä Kuahusta. MAX9000 julkaisee säännöllisesti omia edittejään, ja myös muilta jäseniltä on odotettavissa julkaisuja. Stay tuned!

Teillä on oma klubi Kuudennella Linjalla ja olette soittaneet useissa muissakin paikoissa. Millaisista elementeistä Kuahun klubi-illat koostuu?

Kutosella meidän klubi-illan tunnistaa DJ-pyödän päällä leijuvasta lilasta neonkyltistä™. Meno pyörii edellä mainittujen tyylien ympärillä ilman liian tarkkoja rajoja. Genret vaihtuu, fiilis pysyy. 
On ollu kans mieletöntä miten upeita vieraita ollaan saatu meidän klubi-iltoihin sekä Suomesta että ulkomailta. Tähän asti ollaan tuotu maailmalta Young Franco, JAEL ja Full Crate, jotka on kaikki ollu todella kovia. Syksyllä tulossa lisää!

Millaisilla adjektiiveilla kuvailisitte omia klubi-iltojanne?

OTTOPETTERI: Uusi, luova, kupliva.

CLAYPOND: Monipuolinen, kokeileva, tanssittava.

KKMM: Groovaava
.

MAX9000: Bängerikäs.

Miltä stadin yöelämä näyttää Kuahun suunnalta katsottuna, oletteko tehneet mitään erityishuomioita liittyen DJ-kulttuuriin tai bailukansaan?

Suomessa DJ:tä pidetään aika usein enemmänkin jukeboksina kuin artistina, mikä on valitettavaa. Ehkä tässä asiassa ollaan hitaasti menossa parempaan päin. Klubiskene on yleisesti ottaen melko pieni, mutta kovia tekijöitä on ainakin Helsingissä hyvä porukka. Muutenkin DJ:t ja tapahtumien järjestäjät ovat asenteeltaan ystävällisiä ja kannustavia, eivätkä ole tuntuneet kilpailijoilta.

Mikä on erikoisin tai omituisin keikkakokemuksenne?

Järkättiin 2017 itsenäisyyspäivän aattona Suomi 100v / Kuahu 1v -bileet Helsingin alla kulkevissa väestönsuojatunneleissa. Venue oli todellakin uniikki, ja porukan kanssa vedettiin aamuun asti.

Koko Kuahu pärähtää samaan aikaan baaritiskille. Mitä tilaatte?

OTTOPETTERI: Jallumate tai valkkarisooda.

CLAYPOND: Valkkarisooda all the way. Vesi toimii kans!

KKMM: Jallumate.

MAX9000: Jallumate.

Millaista materiaalia teidän mixtapellanne kuullaan?

Mixtapen takana on CLAYPOND. Tavoitteena oli luoda monipuolinen setti, jonka kautta saa fiiliksen Kuahun klubi-illoista ja muutenkin meidän vibasta. Paljon edittejä, originaaleja tietenkään unohtamatta. Toivottavasti fiilis välittyy ja musa uppoaa. Enjoy!

Kuahun keikat elokuussa:

17.08. Tassufest (Espoo)

Sosiaalinen media:

Facebook
Instagram
SoundCloud