Yhden aikakauden loppu: Tupe kiteyttää esikoisalbumillaan ajanjakson elämästään

Tupe mietiskelee syvällisesti uuden esikoisalbuminsa promokuvassa.
Tupen esikoisalbumilla "Rehellisesti" vierailee Sanni, Mikael Laurent ja Vepu.

Artistin henkilökohtainen suosikkikappale kokonaisuudelta on omistettu hänen omalle äidilleen.

Vuodesta 2023 Costeen omistaman Tuhma Musicin riveihin kuuluva Tupe on omannut vauhdikkaan alkuvuoden: keikkailujen lomassa artisti on lohkaissut myös Elli-singlen, joka hyppäsi julkaisunsa myötä Spotifyn kuunnelluimmaksi biisiksi.

Nyt turkulaislähtöinen artisti julkaisi esikoisalbuminsa nimeltään Rehellisesti. Yhteensä 14 kappaleen kokonaisuudella kuullaan mukana Sanni, Vepu sekä Mikael Laurent.

Artisti kuvailee albumin merkitsevän itselleen henkilökohtaisesti yhden ajanjakson loppua.

– Tää merkitsee mulle monessakin mielessä yhden ajanjakson loppua. Kaivoin tosi syvältä noita juttuja ja ihanaa saada tää kokonaisuus julki. Tuntuu, että nyt kun albumi on ulkona niin tietyt asiat on ikäänkuin sen myötä käsitelty. Yksi mun isoimmista haaveista oli päästä jossain vaiheessa tekemään musiikkia mun ison idolin Sannin kanssa. On uskomaton fiilis, että Sanni hyppäs mukaan Vuosi-biisille, se on mulle ihan mielettömän iso juttu, hän kertoo.

Haastavinta artistin mukaan projektia luodessa oli tarinoiden kirjoittaminen, joissa mennään astetta rankempien aiheiden pariin. Tupen miettiessä kokonaisuutta nousevat etenkin kaksi kappaletta esiin niiden merkityksellisyyden ja tunnerikkaan sisällön kautta.

– Haastavinta oli ehkä tiettyjen ”rankempien” biisien kirjottaminen. Niissä piti päästä tietyllä tavalla tosi syvälle ja lähelle niitä aiheita josta sitten kirjotin. Ikävä sua oli ehkä yks näistä rankemmista biiseistä itelle mikä piti kirjoittaa. Luontevinta oli ton viimeisen, Maailman kaunein sana biisin kirjoittaminen. Oli ihana tehdä mutsille kappale ja se syntyi jotenkin tosi kivuttomasti ja nopeiten kaikista levyn biiseistä. Mutsi on aina mulle sellanen tuki ja turva, niin mulle henkilökohtaisesti se biisi merkkaa sikana, hän kertoo lämpimästi.

Tänä keväänä myös YleX:n Läpimurtolistalle nousseen tulokkaan albumi striimasi jo ennakkoon kultaa. Tupe kertoo ettei omannut ennakkoon projektiltaan oikeastaan muuta kuin mielipiteiden ja fiilisten kuulemista omasta työstään.

– Ei ollu kauheesti mitään maailman suurimpia odotuksia, ootin eniten että saan kuulla jengin fiiliksiä ja mielipiteitä biiseistä! Ja oli tosi ihana vastaanotto, ihmiset on tykänny biiseistä ja siistii nähä miten levy on resonoinut ihmisissä.

Artisti muistelee erityisen lämpimästi erityisesti tuottajana toimineen Santeri Kullan kanssa vietettyä intensiivistä viikkoa, jonka aikana syntyi yhteensä 3 kappaletta.

– Mieleenpainunein hetki oli tossa keväällä kun piti vielä tehdä vielä muutama uusi biisi levylle. Ja mun tuottajan Santerin kaa saatiin sellanen megaflow tila päälle, jolloin tehtiin levylle kolme biisiä viikon sisällä. Se on sellanen onnistunut viikko mitä muistellaan lämmöllä Santerin kanssa, hän pohtii.

Tarinallisella kerronnallaan vakuuttavalla kokonaisuudella yhdistyy elementtejä niin räpistä, popista kuin drum and bassista. Ennen Tuhma Musicille sainaustaan omakustanteisesti musiikkia useamman vuoden ajan julkaissut Tupe tullaan näkemään tänä kesänä myös ensimmäisen kerran festareiden lavoilla. Näiden joukkoon kuuluvat muun muassa Ilosaarirock ja Qstock.

Nappaa levy fiilistelyyn tästä: