Yeboyahin EP:llä on peräti viisi vierailijaa – ”Suomessa korostetaan tosi paljon yksin tekemistä”

Yeboyah poseeraa seisten tavara-auton vieressä.
Yeboyah haluaa kannustaa ihmisiä yhdessäluomiseen ja toisilta oppimiseen.

YEBO& EP:n jokaisella kappaleella on mukana vierailija.

Useampia Emma-ehdokkuuksiakin kahminut helsinkiläisartisti Yeboyah julkaisi viime perjantaina toisen lyhytsoittonsa YEBO& EP-levyn. Projektilta julkaistiin kaksi viikkoa aiemmin single 10X, jossa mukana oli viime vuonna rap-debyyttinsä tehnyt Slani. Slanin vierailu ei suinkaan jää EP:n ainoaksi, sillä levyn jokaisella kappaleella on mukana vierailija.

– Halusin tän tulevan EP:n myötä luoda tilaa yhteisölliselle tekemiselle. Idea kollaboraatio-EP:stä on ollut mun mielessä jo useamman vuoden ja ajatus vaan jalostui kun reissasin ulkomailla viime vuonna, kertoo Yeboyah.

– Mun mielestä Suomessa korostetaan tosi paljon yksin tekemistä tai sit jos tehdään yhteistyötä niin usein taustalla on hyötymistarkoitus. Mä haluan kannustaa ihmisiä siihen suuntaan, että luodaan yhdessä ja opitaan toisiltamme, artisti jatkaa.

Ja yhdessä on luotu. Levyn vastaavaksi tuottajaksi on löytynyt kovaa nousua tehnyt Danitello, jolla on plakkarissa jo Grammy-ehdokkuus viime vuodelta. EP:llä ääneen pääsevät artistit Yeboyah on omien sanojensa mukaan valinnut ”fiilis edellä”.

– EP:lle päätyi upean Slanin lisäksi mukaan mun ystävä ja viime kesän keikoilla tuplannut MALU, inspiroivaa soundia tekevä Madboiali, saksalaisartisti Benzko, jonka tapasin Ghanassa ja mun pikkuveli Yokune, avaa Yeboyah vierailijoiden taustoja.

YEBO& EP:n julkistuskeikkaa vietetään Helsingin Korjaamon Kulmasalissa perjantaina 21. huhtikuuta. Liput keikalle voit hankkia Tiketistä.