Kuka on 17-vuotias Maxin, jota MD$ kehuu superlahjakkuudeksi?

Maxin istuu aurinkolasit päässä lattialla
Maxinin uusin biisi ilmestyi viime viikolla.
Samuli Vienola

Fountain-kollektiivin tuottajaveljekset Pablo ja Danitello auttoivat Maxinia saamaan levydiilin.

Epic Records Finlandille kiinnitetty 17-vuotias Maxin julkaisi perjantaina 5. heinäkuuta viimeisimmän singlensä nimeltä Kadotaan.

Debyyttibiisinsä viime vuonna julkaissut artisti on poikkeuksellinen paitsi nuoren ikänsä, myös kyvykkyytensä ansiosta. Epic Records Finlandin toiminnasta vastaavan Fountain-tuotantotiimin luova johtaja Santeri Kauppinen, joka tunnetaan tuottajanimellään MD$, kutsuu Maxinia ”superlahjakkuudeksi, joka hallitsee nuoresta iästään huolimatta räpin eri tyylisuuntaukset aina perinteisemmästä sylkemisestä nykyaikaiseen melodiseen ilmaisuun”.

Maxinin biiseissä on kuultu vierailijoita Senyasta Smurdhyyn, ja viime vuoden lopulla häneltä ilmestyi kokonainen EP nimeltä 16 (Sixteen). Biisien ulkopuolella nuori artisti ei kuitenkaan ole liiemmin pitänyt itsestään ääntä, joten Klangi pyysi Maxinin puhelimen päähän kertomaan itsestään ja taustoistaan.

Maxinin debyytti-ep ilmestyi marraskuussa 2023.

Samuli Vienola

Ensimmäiset biisinsä Maxin sanoo äänittäneensä puhelimeensa jo ollessaan 11-vuotias.

– Kaikki luova on aina ollut mun juttu. Pienenä tykkäsin piirtää ja tehdä sarjakuvia, Maxin sanoo. – Sitten päätin kokeilla omien biisien tekemistä. Vaikka olin aluksi tosi huono, oli hauskaa tehdä musaa.

Pikkuhiljaa hän kehittyi, ja lähetti 13-vuotiaana kappaleitaan Instagramin dm:ssä Fountain-kollektiivin tuottaja-miksaajaveljeksille Pablolle ja Danitellolle.

– Ne tukivat mua alusta asti ja sanoivat, että mulla on paljon lahjoja niin nuoreksi. Kun kehityin lisää, he lähettivät kappaleitani Epicille, ja sitten mut sainattiin sinne.

Yhteistyö Epic Records Finlandin kanssa on ollut Maxinin mukaan kaikin puolin toimivaa, ja hänen nuori ikänsä on otettu hyvin huomioon.

Aivan pienestä pitäen Maxin on kuunnellut räppiä – hänen äitinsä soitti 50 Centiä jo Maxinin ollessa vauva.

– Itse kuuntelen kaikkea ihan laidasta laitaan. Katson ylöspäin sellaisia artisteja kuin PnB Rock, Shoreline Mafia ja The Weeknd.

Tuottajat Pablo ja Danitello edistivät Maxinin pääsyä Epic Records Finlandille.

Evin Vurgun

Musiikki on ainoa asia, mihin Maxin haluaa todella panostaa ja syventyä. Hän kertoo haluavansa antaa musiikille kaikkensa.

– Haluan päästä listojen kärkeen ja tehdä musaa, josta itse tykkään. Lisäksi haluaisin tehdä biisejä sellaisten artistien kanssa, joita katson ylöspäin.

MD$ kehuu Kadotaan-kappaleen tiedotteessa Maxinia ”ainutlaatuiseksi talentiksi”. ”Vastaavanlainen musikaalinen ymmärrys on harvinaista kokeneemmissakin tekijöissä”, MD$ kuvailee.

Maxin toteaa sanojen merkitsevän hänelle paljon: onhan MD$ ”legendaäijä”, kuten Maxin asian ilmaisee.

– Kyllä musta tuntuu, että mulla on lahjoja tähän, Maxin lisää. – Uskon, että pääsen pitkälle, kunhan teen töitä sen eteen. Se on vain itsestäni kiinni.