William julkaisi kesän kuumimman kappaleen – uusi single ”ILY” yhdistää räpin ja popin

William, joka julkaisi uuden singlensä "ILY", istuu hymyillen sähköpotkulaudalla kahden hupullisen henkilön kanssa järvimaisemassa.
Williamin tuoreesta julkaisusta odotetaan kesähittiä.

Suomen rap-skenen kärkeen noussut tähti William julkaisi uuden singlen perjantaina, 31. toukokuuta. Uusi julkaisu nimeltä ILY käynnistää artistin kesän ja on ensimmäinen julkaisu yhteistyössä Warner Musicin kanssa.

Suomen rap-maailman kuumimpiin nimiin lukeutuva artisti William julkaisi perjantaina odotetun singlen, joka kantaa nimeä ILY. Kappaleessa yhdistyvät lempeä ja hehkuva tunnelma sekä pop-elementit, jotka täydentävät hänen tunnusomaista tyyliä. Artisti itse kuvailee kappaletta täydelliseksi kesäbiisiksi, jossa on ripaus ajattomuutta.

– Haluttiin yhdistellä räppii ja poppii, missä onnistuttiin tosi kivasti, William kertoo tuoreesta singlestään.

Uusi luku Warner Musicin Finlandin kanssa 

ILY on ensimmäinen julkaisu, joka starttaa Williamin yhteistyön Warner Musicin kanssa. Tämä merkittävä signaaminen on artistille tärkeä askel hänen uralla eteenpäin.

– Oon tosi innoissani Warner Musicille signauksesta. Mulla on hyvä tiimi ympärillä ja en malta oottaa et päästään julkasemaan hyvää musaa, jota ollaan tehty tää vuosi, artisti kommentoi levy-yhtiön tiedotteessa.

William perusti puolisonsa Linda Manuellan kanssa hiljattaen myös oman levy-yhtiön, joka kantaa nimeä Hit Faktory. Asia tuotiin julki 27. maaliskuuta levy-yhtiön Instagram-tilillä. Labelin ensimmäinen signaus on raumalainen Santz, joka julkaisi yhteistyössä Williamin kanssa hänen debyyttisinglensä Luottamusongelmii, mikä julkaistiin perjantaina 29. maaliskuuta.

– Oma levy-yhtiö on ollut pitkäaikainen unelma, joka vihdoin toteutuu! Ihan mahtavaa päästä starttaamaan raumalaisen artistin kanssa, sillä olen itsekin Raumalta kotoisin. Meillä on myös takanamme Warnerin tuki ja tällä yhteistyöllä sekä ammattitaidolla tulemme varmasti tekemään uusia tähtiä listoille, William kertoo Hit Faktoryn Instagram-postauksessa.

Julkaisun taustat ja syntyprosessi

Tavoitimme tämän artistin, joka on tämän juuri julkaistun kesähitin takana. William paljastaa, että kappaleen syntyminen oli spontaani ja luonnollinen prosessi.

– Olin kirjottanu ton hookin ekan lainin ylös. Menimme studiolle ottamaan kuvii Santzille ja mulle, ni tein ton biisin vahingossa studiossa samalla,, hän kertoo.

Tuotantoprosessi sujui sulavasti ja yhteistyö huippuammattilaisten kanssa varmisti kappaleen laadun.

– Prosessi oli helppo ja kävi kuin itsestään, koska tuottajat Aleksanteri Hulkko ja Hugo Sundstedt ovat nin taitavia. Julkasu meni odotetun hyvin, artisti jatkaa.

Ajatuksia kappaleesta ja tulevasta kesästä

William halusi tuoda tuoreella singlellään kesäistä fiilistä hänen faneilleen.

– Halusin kesäsen biisin jengille, nyt kun koulut loppui ja kesäloma alkoi, hän kertoo.

ILY-nimi ja sen taustalla oleva ajatus olivat myös tarkkaan harkittuja, sillä kyseistä lyhennettä ei ole artistin mukaan Suomessa entuudestaan käytetty.

– ILY on kuuluisa lyhenne ja tietääkseni muut ei oo vielä Suomessa käyttäny tota, ni aattelin kokeilla. Tää biisi tehtiin parissa tunnissa, ni en sen enempää jääny miettimään tota, musta toi koko paketti vaa saundaa hyvältä mun korvaa ja se on pääasia, William avaa.

Kävimme myös keskustelua Williamin kesän suunnitelmista

– Kesällä aion vähän keikkailla, tehä musaa ja pääosin ottaa chillisti perheen kanssa. Ehkä johonkin ulkomaille käymään jossain kohtaa, artisti kommentoi.

Artisti esiintyy tänä kesänä esimerkiksi Raumanmeren Juhannuksessa ja Blockfesteillä.

Uudelle singlelle julkaistiin myös kesäinen musiikkivideo, jonka voit katsoa alta.