Vuosia omakustanneartistina pysytellyt Kotwane julkaisi debyyttisinglensä EJK Collectiven kautta

EJK Collective

Kollektiivista ovat ennestään tietoisuuteen tulleet Rosa Coste, KähinäPate ja Jekke.

Vuosina 2017-2019 lappilaisessa Bish Gang -yhtyeessä vaikuttanut Kotwane, oikealta nimeltään Pepe Raappana, on rovaniemeläisen EJK Collectiven riveihin liittynyt 24-vuotias artisti, jolla on kavereiden keskeisistä freestyle-ringeistä syttynyt tinkimätön halu päästä luomaan jotain omaa.

Kotwane on julkaissut omakustanteena jo useamman vuoden, mutta julkaisi nyt debyyttinsä EJK Collectiven riveistä, jonka kautta koko Suomen tietoisuuteen ovat nousseet artisteja kuten KähinäPate, Rosa Coste sekä Jekke. Tiiviistä ystäväporukasta muodostuneen kollektiivin pyrkimyksenä on luoda kulttuurista jalansijaa Pohjois-Suomesta.

Kruisaa on täydellinen esimerkki siitä, miten haluan kantaa oman korteni kekoon Suomen musakentällä. Me haluttiin tuoda vanhan koulukunnan meininkiä uuden ajan soundeilla, yhistellen omaan makuun parhaimpia elementtejä molemmista tyylilajeista, kerrotaan tiedotteessa.

Kruisaa-debyyttisingle on Kotwasen makuuhuonestudiossa ystävien kanssa improvisoidessa rakentunut sinkku, jossa remmissä oli mukana tuottaja Aleksi Maunuvaara sekä vierailevat artistit Aley, EL’o-yhtyeestä tunnettu Karizzla sekä EJK Collectivesta tuttu KähinäPate. Trumpetit kappaleeseen on soittanut Oulun Konservatorion pop & jazz -koulutuksen yliopettaja Tapio Maunuvaara ja kappaleen on masteroinut En kiellä enkä myönnä -yhtyeessä vaikuttava Tatu A.

– Biisi-idea sytty ko hain hyvän ystävän Alin pieneen makkaristudioon fiilistelemään biittejä. Hetken improvisoinnin tuloksena molemmilla oli melodia päässä, jotka yhistämällä saatiin lumipalloefekti liikkeelle ja lopputuloksen kuulee biisissä, Kotwane kertoo.

Omakustannesingle kertoo siitä kuinka elämää ja musiikkia voi toteuttaa omalla tavallaan, välittämättä ulkopuolisten mielipiteistä.

– Me ei tykätä ottaa ressiä eikä ylimääräsiä paineita, vaan halutaan nauttia elämästä ajattomasti, ja tehdä se puhtaasti omalla tyylillä. Sehän on semmonen ysärityylinen gängstä-meininki, johon on tuotu oikeita instrumenttejä ja uuen ajan saundeja, artisti kuvailee.

Artistin kiinnostus EJK Collectivesta heräsi ammattimaisen tuotannon pistettyä silmään.

– Fiilistelin EJK:n väsäämiä musavideoita ja mietin että on todella ammattimaista meininkiä. Kaverin painostuksella laitoin Kähinälle viestiä, että pitäskö sessaroida jotain, mulla on pari demoa tässä mitkä vois soitattaa, Kotwane muistelee.

Kollektiivin tuottaman musiikkivideon voit tsekata alta.