Vaasan moniosaaja Finska Snubben yhdistää melankolian ja positiivisen tunnelman uudella ruotsinkielisellä rap-albumillaan

Kahdeksannella levyllään underground-räppäri tarjoaa kuulijoilleen 11 kappaletta.

Kokkolassa syntynyt, Vaasassa asuva underground-räppäri Finska Snubben on varmasti vielä monelle tuntematon hahmo. Viime perjantaina ilmestyi kuitenkin jo artistin kahdeksas albumi, nimeltään Joo Joo Joo Joo, joka tarjoaa kuulijoilleen ainutlaatuisen sekoituksen vaihtoehtoista räppiä, joka kietoutuu melankolian ja positiivisuuden sävyttämään äänimaisemaan.

Suomenruotsalainen Finska Snubben tunnetaan erityisesti monipuolisista taidoistaan – hän ei ainoastaan tuota ja kirjoita omaa musiikkiaan, vaan hän myös säveltää, sovittaa ja tuottaa kappaleensa itse. Hänen musiikkinsa tunnuspiirteisiin kuuluu modernin ja klassisen hip-hopin sulava yhdistelmä. Artistin sanoitukset puolestaan liikkuvat kuvitteellisten hahmojen, mielenterveyden ja lapsuuden muistojen välillä, luoden syvällisiä ja koskettavia tarinoita.

Uudella, kotimaisen Dödstil-pienlevy-yhtiön kautta ilmestyneellä albumillaan kommandopipoon sonnustautunut räppäri tarjoaa kuulijoilleen 11 kappaletta lämpimällä ja välillä nostalgisellakin soundilla. Levyllä tehdään tuttavuutta aiemmilta julkaisuilta tuttujen artistien kuten Dj Svanten, CNUH:in ja Tom Alfonsin kanssa. Uutena vierailijana kokonaisuudella on myös helsinkiläisräppäri JAG.

Vaikka Finska Snubbenin aiemmat julkaisut ovat olleet tunnettuja synkästä tunnelmastaan, tuore levy ottaa askeleen kohti pehmeämpää ja positiivisempaa soundia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että melankolia olisi unohdettu kokonaan – pikemminkin albumi tasapainoilee taitavasti eri tunnetilojen välillä, luoden moniulotteisen kuuntelukokemuksen.

Erityisesti levyltä erottuu kappale nimeltä Brockhampton, joka kertoo tarinan siitä, miten kiinnostus yhdysvaltalaiseen Brockhampton-kollektiiviin on tuonut Finska Snubbenille merkityksellisen ystävyyssuhteen. Vaikka yhtye on jäänyt tauolle, suhde yhtyeeseen säilyy vahvana.

Alta voit kuunnella artistin viimeisimmän teoksen.