Tyyli artistin takana: Haastattelussa ruotsalainen tuottaja-dj Alesso

Tino Pirttioja

Artisti kertoo käyttävänsä arjessa pukeutumiseen maksimissaan viisi minuuttia.

House-musiikkiin erikoistunut tuottaja-dj Alesso esiintyi Turun Ruisrockissa aikaisemmin tänä kesänä 30-vuotissyntymäpäivänään.

Omaa tyyliään artisti kuvailee minimalistiseksi, joka on hänen mielestään omassa kotimaassaan Ruotsissa yksi hyvin tyypillinen piirre johon pukeutumisessa pyritään. Tämän lisäksi tärkeiksi seikoiksi Alesso kokee muun muassa vaatteiden istuvuuden.

– Tärkeintä itselleni on omassa tyylissäni se kuinka vaatteet istuvat päälleni sillä haluan korostaa vaatteillani parhaita puoliani. Koen että on useita tyylejä ja vaatteita jotka ovat minusta upean näköisiä ja joista saatan inspiroitua vaikka en niihin henkilökohtaisesti pukeutuisi. Esimerkiksi joskus vaatekaupoilla nään super siistejä ja hienoja vaatteita mutta ne eivät yksinkertaisesti näytä itseni päällä hyvältä, koska ne eivät istu minulle, hän toteaa.

Suosikkiväreikseen artisti kertoo myös monen suomalaisen vaatekaapista löytyvän paletin.

– Nykyisin suurin osa omista vaatteistani ovat mustan ja harmaan värimaailmasta. Tykkään valita vaatteita myös omaan ihon sävyyni sopivasti sekä välillä olla seikkailunhaluinen ja heittää muuten mustaan asuun esimerkiksi neon värisen asusteen. Esimerkiksi kerran puin neon vihreän takin mustan asun kanssa ja se toimi, mutta jos värejä olisi kerralla liikaa niin en pitäisi siitä, hän kuvailee.

Tyylillisesti tuottaja-dj kertoo ihailevansa erityisesti tyyli ikonina maailmanlaajuisesti tunnettua Tom Fordia.

–  Joskus inspiroidun toisten artistien tyyleistä, ne ovat usein kuitenkin itselleni loppujen lopuksi liian värikkäitä puettavaksi! Tykkään pysyä trendien perässä ja muovata niistä itselleni toimivia kokonaisuuksia, koska välillä jotkut trendit ovat upeita mutta koen ne liian hulluiksi itselleni toteutettavaksi. Esimerkiksi Tom Ford on mielestäni muoti alan jumala, hän osaa pitää tyylin klassisena persoonallisilla vivahteilla. Myös Fordin hajuvedet ja laukut ovat mielestäni upeita ja tykkään seurata hänen 10 pukeutumisen sääntöään: esimerkiksi yksi niistä on, että shortseja käytetään vaain rannalla, siitä pidän kiinni, hän naurahtaa lämpimästi.

Mukavimmaksi artisti kokee olonsa hyvin simppeleissä kokonaisuuksissa, joiden miettimiseen ei kulu enempää kuin viisi minuuttia.

– Arjessa en tykkää käyttää liian paljoa aikaa sen miettimiseen mitä puen koska minulla on sen verran kiireinen aikataulu, 5 minuuttia päivässä riittää. Mukavimmaksi koen oloni istuvissa t-paidoissa ja tykkään että etenkin käsivarteni näkyvät koska omistan paljon tatuointeja. En käsitä minkä takia tehdään niin paljon t-paitoja, joissa hihat ovat kyynärpäähän asti, en pidä niistä yhtään. Plain but fitted on lausahdus, jolla kuvailisin itseäni tyylillisesti arjessa.

Tyylikkäimmät ihmiset ovat Alesson mielestä suurkaupungeissa, kuten Los Angelesissa, New Yorkissa, Pariisissa ja Milanossa.

– Minusta tuntuu että ne vetävät tyylikkäitä ihmisiä puoleensa!

Tällä hetkellä aktiivisesti keikkaileva artisti kertoo löytävänsä vaatteensa laajasti eri liikkeistä vaikka samalla haaveilisikin, että kaikki olisi mahdollista löytää yhden merkin alta. Apuna pukeutumisessa on muotisuunnittelija Mike Amiri, jonka tyylitajua Alesso kuvailee pettämättömäksi.

– Mike Amiri on perustanut myös brändin nimeltä Amiri, joka onkin tänä päivänä jo aika suureksi muodostunut ilmiö. Mike lähettää minulle usen vaatteita ja ne on aina juuri oikeanlaisia, niin istuvuuden kuin tyylinkin puolesta. Oikeastaan mitä tahansa mitä hän lähettäisi minulle niin voisin pukea asiaa sen enempää edes miettimättä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Alesso (@alesso) jakama julkaisu