Suomen kärkituottajiin kuuluva Victor Nordis julkaisi debyyttisinglensä

Victor Nordis istuu rennosti meren äärellä nauttien auringonpaisteesta debyyttisinglensä "Älä unohda mua" julkaisun kunniaksi.
Artisti-tuottajan esikoissinglellä kuullaan mukana Saem.
Elmeri Kolehmainen

Kesään ja hyvään fiilikseen upottavalla kappaleella mukana artistitulokas Saem.

Muun muassa Sexmanelle, Ege Zululle ja JVG:lle tekemistään tuotannoista sekä Sexmanen livekokoonpanosta tunnettu Victor Nordis julkaisi debyyttisinglensä Älä unohda mua. Kesäisen fiilikseen omaava ja elektronisen tanssittava pop-biisi esittelee myös artistitulokas Saemin laajemmalle yleisölle.

Tuotannollinen monipuolisuus ja uudet aluevaltaukset

Tuotannoissaan Victor Nordis on profiloitunut suomiräpin kentälle, mutta soolomateriaalillaan taiteilija laajentaa kenttäänsä sulavasti eri alagenrejä yhdistellen.

Artisti kuvailee tulevan sooloprojektinsa olevan soundillisesti erilaisia rajoja rikkova kokonaisuus, jossa kappaleita yhdistää koukuttava rytmi.

– Mun sooloprojekti tulee koostumaan eri genrejen soundeista ja pyrkimykseni on rikkoa myös paljon genrejen sisäisiä rajoja. Pääteemana tulee kuitenkin olemaan poppiin sekä rytmimusiikkiin painottuva saundi. Aion olla vokaalisesti isossa osassa omassa projektissa, joka on sikäli uusi ’aluevaltaus’ minulle. Minulle on tärkeää, että musiikissani on koukuttava rytmi, joka saa ihmisen tanssimaan ja liikkumaan. Minusta on tärkeä kanavoida musiikilla voimaantuvaa ja hyvää fiilistä.” Nordis kertoo.

Kesäyön tunnelmaa välittävälle esikois kappaleelle Nordis sai inspiraationsa sosiaalisen median kautta, jossa hän törmäsi Saemin jakamaan omaan kappaleeseensa nimeltään Sulle.

– Biisi herätti heti kiinnostukseni ja se oli juuri julkaistu nähdessäni videon siitä. Laitoin Sabinalle Instagramissa viestiä, kehuin kappaletta ja ehdotin yhteistyötä. Kuuntelin biisiä lisää ja kuulin potentiaalin jos biisistä tekisi uuden version, joka olisi enemmän tanssihenkinen. Sabina innostui ajatuksesta ja lähetti vokaalinsa minulle. Aloin työstämään biisiä ja ’Älä unohda mua’ sai ensimmäisen demonsa, johon lisäsin lopuksi vielä oman säkeistöni, hän muistelee.

Soolouran lupaukset ja tavoitteet

Määrätietoinen, vasta 20-vuotias artisti-tuottaja on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kerätä yhteensä hänen tuottamillaan kappaleilla Spotifyssa yli 80 miljoonaa kuuntelukertaa. Nordis kertoo ainakin tällä hetkellä keskittyvänsä yksittäisten kappaleiden julkaisuun.

– En vielä tiiä mis vaiheessa haluun laittaa mitään isompaa kokonaisuutta ulos vaan mennään tässä vaiheessa biisi kerrallaan, hän toteaa rennosti.

Ensimmäisen oman biisin julkaisu ei jännittänyt jo peräti kuuden vuoden ajan musiikkia julkaissutta tuottaja-artistia. Kappaleella päästään kuulemaan myös artistin äänenkäyttöä aikaisempaa enemmän. Vaikka tietynlaista jännitystä ei olekkaan, niin kuuntelijoiden reaktiot kuitenkin kiinnostavat kovasti.

– Mua ei jännitä oikeastaan, on tullu biisejä ennenkin julkaistua. Mutta toki ehkä sellanen pieni jänskä aina, et tuleeks se sinne oikeesti sillon ku pitää ja onhan siellä oikee tiedosto uplodattuna. Paljon kiinnostaa se miten biisi otetaan vastaan, kun kyseessä ehkä Suomen kentälle hiukan uudenlaista soundia, Nordis pohtii.

Nappaa kappale kuunteluun alta: