”Mitä jos on sanonut jotain kaunista liian aikaisin?” – Edicti ja F sukeltavat biisillään viininhuuruiseen kesäiltaan

Kuvassa Edicti ja F poseeraavat yhdessä illan hämärässä, punaisen valon korostaessa heidän ainutlaatuista tyyliään ja mystistä tunnelmaa. Edictin uudella kappaleella "En sitä tarkoittanut" vierailee F.
En sitä tarkoittanut -kappaleen sanoitukset kertovat tarinaa viininhuuruisesta kesäöisestä ihastumisen tunteesta.
Elis Lindfors

Tuore, tulevan albumin kolmas single, korostaa Edictin taitoa biisinkirjoittajana.

Viime vuonna Johanna Kustannukselle kiinnitetty vaihtoehtopop-artisti Edicti julkaisi perjantaina kolmannen singlen tulevalta albumiltaan. Kulta sä lupasit -biisillä levy-yhtiöllä debytoinut artisti tunnetaan hoivapopista, eli pop-musiikista, joka pitää kuulijastaan huolta.

Tällä linjalla jatkaa myös tuore biisi, joka kantaa nimeä En sitä tarkoittanut. Kappaleen teemana on rakkauden kaipuu ja yksinäisyys – mukana on myös Emma-palkittu artisti F.

– Mua kiinnosti ajatus siitä, minkälaiset sanat kaduttaa. Yleensä sanoja joutuu vetämään takaisin toista loukatessa, mutta mitä jos on sanonut jotain kaunista liian aikaisin, pohtii Edicti levy-yhtiön tiedotteessa.

Biisi käsittelee ajatusta oivaltavasti ja sydäntä riipaisevan rehellisesti. Sanoitukset kertovat tarinaa viininhuuruisesta kesäöisestä ihastumisen tunteesta – tilanteesta, jolloin kuka vain voi tuntua oikealta. Kuten F:n sanoitukset kuuluvat, aamun sarastaessa totuus kuitenkin valkenee.

Edicti kertoo, kuinka F:n vierailu teki biisistä kenties toiveikkaamman.

– Oon jo kauan halunnu tehdä musaa F:n kanssa ja tää tarina kaipas dialogia ja toista kuvakulmaa. Soolobiisinä tää ois voinu olla paljon toivottomampi. Fannin (F) ja mun äänissä on jotain ihanaa toisiaan tukevaa lempeyttä, jota rakastan.

Erityisen hyvin kappale välittää yksinäisyyden kaihoa, jonka johdosta kertoja kenties ”rakastuukin” ensisilmäyksellä. Kappaleella kuullaan Edictille tuttuun tapaan taitavaa tarinankerrontaa, joka heijastelee nuoren aikuisen kipuilua osuvalla tarkkuudella. Edictin sanoituksia kuullaan myös toisella perjantaina julkaistulla biisillä – artisti oli mukana kirjoittamassa Victor Nordiksen soolouraa jatkavaa Älä unohda mua -singleä.

Alta voit kuunnella Edictin tuoreen biisin, jonka on tuottanut Okko Ilmari.