Slikin määrätietoiset lyriikat saavat jatkoa – uusi single ”Eläke” käsittelee ajatusta taloudellisesta riippumattomuudesta

Sliki mustavalkoisessa kuvassa.
Sliki on tunnettu hänen itsevarmoista lyriikoistaan, jotka eivät jätä kylmäksi.
Mira Hakomäki

Suomirap-skeneen ryminällä noussut Sliki tarjoaa voimaa ja pohdintaa taloudellisesta riippumattomuudesta ja sen merkityksestä.

Sliki vahvistaa entisestään hänen asemaansa suomirap-skenessä uudella singlellään nimeltä Eläke, joka julkaistiin perjantaina 3. toukokuuta. Aiemmin huomiota herättäneen artistin uusin julkaisu on hänen myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta debyyttialbumilta, jolta aiemmat singlet ovat jo saavuttaneet menestystä Spotifyn listoilla.

Tuore julkaisu välittää jälleen Slikin määrätietoisuutta ja itsevarmuutta. Eläke-biisi kertoo artistin ajatuksista koskien taloudellista riippumattomuutta, joka on keskeinen osa hänen elämänfilosofiaansa. Hän on jakanut edellä mainittuja ajatuksia ystäviensä ja ”Big Money” Discord -yhteisönsä kanssa, jotka ovat samanhenkisten tavoitteiden äärellä hänen kanssaan.

Slikin mukaan työn ja rahan kanssa on tärkeää omistaa suunta.

– Koen, et on tärkee et sulla on joku päämäärä mihin oot menossa sun työn ja rahan kans. Moni meist tekee töitä sen takii et sais rahaa, jotta vois olla vapaa, mut moni meistä ei tiiä mitä tehä sen rahan kans tai mikä se end game on, artisti kertoo levy-yhtiön tiedotteessa.

Kyseinen kappale tarjoaa artistin omien sanojensa mukaan hänelle paljon voimaa sellaisia hetkiä varten, kun grindaaminen tuntuu raskaalta. Tämän lisäksi Sliki korostaa luottamuksen merkitystä prosessiin ja sen päämäärään.

Artikkelin ensimmäisessä kappaleessa käsiteltiin Slikin menestystä Spotify-listoilla. Hänen aiemmat singlet Menetän mun järjen, Toistoi ja Eiks nii saavuttivat merkittävän läpimurron suoraan Spotify Top 50 -listalle, sijoille #37, #40 ja #35, joka kertoo artistin laajasta suosiosta. Tämän lisäksi Slikin kappaleita on voinut mahdollisesti myös kuulla perinteisestä radiosta, sillä hänen musiikkinsa on ansainnut paikan Suomiräp-kanavan soittolistalta. Lahjakkaan nuoren artistin tuotantojen takana on toiminut Fountain-tuottajakollektiivi.

Levy-yhtiön tiedotteen mukaan, Epic Recordsin näkökulmasta Sliki edustaa musiikillaan heille vahvaa vaihtoehtoa nykyiselle valtavirtaräpille, joka pohjautuu vankkoihin arvoihin ja periaatteisiin. Hän tavoittelee kuuntelijoissaan voimakkaita reaktioita, joka näkyy hänen sanoituksissaan. Hänen lyriikat heijastuvat syviin pohdintoihin ja voimakkaisiin tunteisiin, jotka vetoavat kuulijoihin.

Tämä itsevarmuutta hohtava artisti on myös nähtävissä tulevana kesänä festivaaleilla, sillä Sliki on kiinnitetty osaksi Blockfestien kattavaa kokoonpanoa, joka järjestetään Tampereella 16.-17. elokuuta. Aiemmasta suosiostaan voisi ajatella, että hän tulee tuomaan oman ainutlaatuisen energiansa lavalle ja herättämään mielenkiintoa yleisön keskuudessa. Voit kuunnella julkaisun alta.