Ruotsalaisräppäri C.Gambino ammuttiin kuoliaaksi Göteborgissa

C.Gambino julkaisi viimeiseen kappaleeseen viittaavan Sista Gång -nimisen biisin viime perjantaina.
Pressbild

Göteborgilaisräppäri C.Gambinon kuoleman on vahvistanut useat eri ruotsalaismediat.

Ruotsalainen kulttuurialusta Dopest ja iltapäivälehti Expressen ovat vahvistaneet suru-uutisen: Grammis-palkittu räppäri C.Gambino on kuollut. Tiistai-iltana, 4. kesäkuuta, klo 22:40 hälytyskeskukseen saapui ilmoitus ammuskelusta Selma Lagerlöfin torin pysäköintihallissa Hisingenissä, Göteborgissa. Ammuskelussa haavoittunut mies vietiin ambulanssilla sairaalaan, mutta hänen henkeään ei saatu pelastettua. Myöhemmin sairaalassa mies menehtyi vammoihinsa. Hänen oikea nimensä oli Karar Ramadan, ja hän oli kuollessaan 26-vuotias.

Silminnäkijöiden mukaan yksi tai useampi henkilö odotti pysäköintihallissa ja ampui C.Gambinoa vähintään kahdesti, kun tämä saapui paikalle autollaan. Poliisi tutkii tapausta ja etsii nyt hopeanväristä Volvo V70 -mallista autoa, joka nähtiin poistuvan paikalta pian ammuskelun jälkeen.

C.Gambino, joka tunnettiin mustasta maskistaan, teki debyyttinsä vuonna 2019 singlellä Rebell. Hän nousi suureen suosioon yhteistyöstään Adenin kanssa kappaleessa Buntar samana vuonna. Vuosien varrella hän julkaisi useita hittejä, kuten LALA ja NADA vuonna 2020, sekä debyytti-EP Demons No Angels (DNA), joka ylsi parhaimmillaan sijalle 42. Ruotsin albumilistalla.

Vuonna 2022 C.Gambino julkaisi suositut kappaleet CCTV ja TANKAR, jotka olivat osa hänen debyyttialbumiaan Sin City. Hän teki yhteistyötä rap-artisti 23 kanssa ja julkaisi M.O.B-nimisen yhteis-EP vuoden 2023 alussa. Viimeisimmäksi hän julkaisi albumin In Memory Of Some Stand Up Guys vuonna 2024, joka sisälsi hitit G63 ja Automatic. Viime perjantaina, 31. toukokuuta, artisti julkaisi viimeiseen kappaleeseen viittaavan Sista Gång -nimisen biisin, jota on sittemmin suoratoistettu Spotifyssa yli 700 000 kertaa.

Göteborgin poliisi tutkii ampumistapausta, jossa artisti C.Gambino menehtyi. Silminnäkijät kertoivat nähneensä auton poistuvan paikalta pian ammuskelun jälkeen. Poliisi pyytääkin yleisöltä havaintoja ja vihjeitä. Pysäköintihalli, jossa ampuminen tapahtui, oli eristetty yön ajan ja siellä näkyi seitsemän luodinreikää lasiovessa.

Poliisi uskoo ampujien odottaneen Gambinoa hänen saapuessaan paikalle. Läheiset ravintolat ja kaupat olivat tapahtumahetkellä sulkeutuneet. Ampumisen jälkeen paikalle tuotiin kukkia kunnioituksen osoituksena. Poliisi tutkii valvontakameramateriaalia ja mahdollisia yhteyksiä jengikonfliktiin Biskopsgårdenin välillä. Poliisin erikoisjoukot tekivät iskun Göteborgissa, mutta ketään ei ole vielä pidätetty.

Göteborgilaisräppäri oli kuollessaan 26 vuotta. Lepää rauhassa, C.Gambino.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön DOPEST (@dopest.se) jakama julkaisu

Juttua korjattu 5.6. kello 10:10: Asian vahvisti artistia edustava itsenäinen Dopest-tuotantoyhtiö.
Juttua korjattu 5.6. kello 11:44: Tietoja päivitetty ja täydennetty Expressen-ruotsalaismedian tietojen pohjalta.
Juttua korjattu 5.6. kello 12:44: Tietoja päivitetty ja täydennetty Expressen-ruotsalaismedian tietojen pohjalta.