Räppäri Eve saapuu Blockfesteille – Ikoninen tähti korvaa Soulja Boyn

Kaupallinen yhteistyö: Blockfest
Eve, tunnettu räppäri ja näyttelijä, poseeraa itsevarmasti tiikeriprintti-taustaa vasten, yllään tyylikäs musta asu ja pitkät, laineikkaat vaaleat hiukset.
Central Cee teki kunniaa Even vuoden 2001 hitille "Let Me Blow Ya Mind" kappaleellaan "Doja" vuonna 2022.

Philadelphialainen räppäri ja näyttelijä Eve korvaa Soulja Boyn Blockfestin perjantain ohjelmistossa. Monista hiteistään ja miljoonia myyneistä levyistään tunnetun artistin voi nähdä livenä Tampereen Ratinassa perjantaina 16. elokuuta.

Philadelphialainen räppäri ja näyttelijä Eve korvaa Soulja Boyn Blockfestin perjantain ohjelmistossa. Tunnettu hiteistään kuten Who’s That Girl?, Gangsta Lovin’, Tambourine ja Grammy-palkitusta Let Me Blow Ya Mind -kappaleesta Gwen Stefanin kanssa, Eve on myynyt miljoonia levyjä ja julkaissut neljä albumia. Nyt hänet voi nähdä livenä Tampereen Ratinassa perjantaina 16. elokuuta.

Menestyksekäs musiikkiura ja näyttelijänura

Eve, oikealta nimeltään Eve Jihan Jeffers Cooper, syntyi 10. marraskuuta 1978 Philadelphiassa. Ennen soolouraansa hän oli jäsenenä all-female R&B -coverbändissä nimeltä Dope Girl Posse. Hän löysi oman tyylinsä räppärinä ja sai ensimmäisen levytyssopimuksensa Dr. Dre’n Aftermath-levy-yhtiöltä. Eve nousi kuuluisuuteen Ruff Ryders -kollektiivin jäsenenä ja julkaisi debyyttialbuminsa Let There Be Eve…Ruff Ryders’ First Lady vuonna 1999, joka nousi suoraan Billboard 200 -listan kärkeen.

Artistin toinen albumi Scorpion (2001) oli myös menestys ja sen johtosingle Let Me Blow Ya Mind Gwen Stefanin kanssa nousi Billboard Hot 100 -listan kakkoseksi ja voitti Grammy-palkinnon. Vuonna 2002 julkaistu Eve-Olution sisälsi hitit kuten Gangsta Lovin’ (feat. Alicia Keys) ja Satisfaction.

Eve on myös tunnettu näyttelijä ja muotisuunnittelija. Hän näytteli pääosaa omassa komediasarjassaan Eve, joka pyöri vuosina 2003–2006. Lisäksi hän on esiintynyt useissa elokuvissa, kuten Barbershop-sarjassa, ja ollut mukana CBS:n päiväohjelmassa The Talk vuodesta 2017 alkaen.

Vuonna 2013 Eve palasi musiikkiin julkaisemalla albumin Lip Lock omalla levymerkillään. Albumi sisälsi yhteistyöprojekteja muun muassa Snoop Doggin, Missy Elliottin ja Juicy J:n kanssa. Hänen viimeisin sinkkunsa, Reload, julkaistiin vuonna 2019 ja siinä kuullaan dancehall-tähti Konshensia.

Viraaliksi mennyt Doja-sample

Eve ei yleensä anna kenenkään käyttää hittikappaleidensa sampleja, mutta brittiläisen räppäri Central Ceen Doja-kappaleelle hän teki poikkeuksen. Viime vuonna BBC Radio 1Xtra Rap Show’n haastattelussa Eve kertoi Tiffany Calverille, että hän oli vaikuttunut Central Ceen taidoista ja piti kappaletta erinomaisena. Hän mainitsi, että saa kuukausittain useita pyyntöjä Let Me Blow Ya Mind ja Who’s That Girl -kappaleiden samplaamiseen, mutta hyväksyy niitä harvoin. Central Ceen tapauksessa päätös oli helppo, sillä Eve oli kuullut hänestä ja piti häntä lahjakkaana artistina. Doja julkaistiin heinäkuussa 2022 ja nousi viraaliksi TikTokissa, mikä teki Central Ceestä ensimmäisen brittiartistin, jonka musiikkivideon ohjasi Cole Bennett.

Monipuolinen ura ja tuleva muistelmateos

Even ura on ollut monipuolinen ja menestyksekäs, ja hän on saavuttanut paljon myös musiikkiteollisuuden ulkopuolella. Hän lanseerasi oman vaatemallistonsa Fetish vuonna 2003, joka toimi vuoteen 2009 saakka. Eve on myös aktiivisesti mukana hyväntekeväisyydessä, ja hän toimii pitkään jatkuneen yhteistyön myötä Malaika DRC -järjestön lähettiläänä, joka edistää tyttöjen ilmaista koulutusta Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Vasta muutama kuukausi sitten, Eve on ilmoittanut julkaisevansa muistelmateoksen Who’s That Girl? syksyllä 2024. Hanover Square Pressin kautta julkaistussa kirjassa hän kertoo tarinansa länsi-Philadelphian köyhistä oloista Grammy-palkituksi artistiksi ja monipuoliseksi viihdealan ammattilaiseksi. Kirjassa hän avaa muun muassa aikansa Ruff Ryders -kollektiivissa ja henkilökohtaisia haasteitaan musiikkiuran ja perhe-elämän tasapainottamisessa.

Blockfestin yleisö pääsee nauttimaan Even esiintymisestä perjantaina 16. elokuuta Tampereen Ratinassa. Suosittelemme hankkimaan liput ennen kuin on liian myöhäistä.