Pyhimys järjestää Neljä vuodenaikaa: Talvi -spektaakkelin Jyväskylässä

Pekka Keränen

Uransa isoimmassa nosteessa oleva artisti jatkaa konserttikiertuettaan helmikuussa.

Suomen suosituimpien artistien joukkoon noussut Pyhimys keikkailee Jyväskylän Paviljongissa lauantaina 23. helmikuuta. Pitkän linjan tekijän ikärajattoman Neljä vuodenaikaa: Talvi -konsertin lippujen myynti alkaa Lippupisteessä ja Tiketissä maanantaina 12. marraskuuta klo 09.00.

Talvi on Pyhimyksen syksyllä aloittaman Neljä vuodenaikaa -konserttikiertueen toinen osa. Erikoislaatuinen kiertue lähti liikkeelle lokakuussa Helsingin Kulttuuritalolla, jossa järjestettiin kaksi loppuunmyytyä Syksy-konserttia.

– Itse pitkästyn helposti konserteissa ja haluan kehittää keikkakokemusta mielenkiintoisemmaksi ja yllätyksellisemmäksi, sen sijaan, että panostaisin pelkkään määrälliseen isouteen. En halua paljastaa liikaa etukäteen, mutta todella ainutkertainen parin tunnin konsertti on luvassa, Pyhimys valottaa tiedotteessa.

Oivaltavista ja moniulotteisista lyriikoistaan tunnetun Pyhimyksen yhdeksäs sooloalbumi Tapa poika on ollut vuoden myydyin ja puhutuin pitkäsoitto. Siltä lohkaistu single Jättiläinen on yli 10 miljoonalla soitollaan vuoden eniten striimannut kotimainen kappale, mikä on näkynyt myös keikoilla. Kevään loppuunmyyty 14 kaupungin levynjulkaisukiertue sisälsi peräti kolme iltaa putkeen Helsingin legendaarisella Tavastia-klubilla.

Syksyn aikana Pyhimys on ollut paljon esillä toimiessaan yhtenä artistina Nelosen Vain elämää -ohjelman tuoreimmalla kaudella. Naisten kohtelua musiikkimaailmassa kritisoiva Mulkut on ainakin toistaiseksi kauden striimatuin kappale, ja jopa Kalle Kinoksen tuotantoa on kuultu ohjelmassa Pyhimyksen tulkitsemana.