”Pahinta on vaan päästää irti”: Sara Siipola ja Sexmane loivat koskettavan kappaleen addiktin läheisenä elämisestä

Sara Siipola ja Sexmane poseeraavat yhdessä promokuvassa uuden singlensä "Juostaan" julkaisun yhteydessä.
Sara Siipola oli jo pitkään haaveillut kappaleesta Sexmanen kanssa, ja UMK:n aikana hän tajusi, että "Juostaan" on juuri se biisi, johon Sexmane sopisi täydellisesti.
Saara Taussi

Sara Siipola ja Sexmane julkaisivat Juostaan-kappaleen, joka saa live-ensiesityksensä Helsingin Jäähallilla tänä lauantaina.

Viimeistään Uuden Musiikin kilpailusta kappaleella Paskana kaikille tutuksi tullut Sara Siipola ei arastele käsitellä teksteissään vaikeitakin asioita. Tämän vuoksi juuri julkaistu Juostaan single ei ole aiemmasta poikkeus, sillä koskettavan tarinan omaava kappale on kokemus elämisestä addiktin läheisenä.

– Juostaan on mun kokemus addiktin läheisenä, hän toteaa.

Myös kotimaisen musiikkikentän videotuotannon puolella dominoivat tekijät Pamir Shakir sekä Niko Hirvimäki ovat päässeet täydentämään syvällisen sanoman omaavan kappaleen tarinaa musiikkivideon muodossa.

Persoonallisella lauluäänellään nousukiitoista uraa luova laulaja kertoo toivoneensa kokonaisuuden olevan ikäänkuin toimintaelokuva, jossa vihollisen roolia kuvastaa riippuvuus. Vahvoja kontrasteja musiikissaan yhdistävän Siipolan singlellä kuullaan mukana Suomen suosituimpiin artisteihin kuuluva Sexmane.

– Halusin biisin kuulostavan kuin toimintaleffalta, jossa juostaan vihollista, eli riippuvuutta pakoon. Olin jo pitkään haaveillut kappaleesta Sexmanen kanssa, ja UMK:n aikana tajusin, että Juostaan on se biisi, johon hän sopisi täydellisesti. Tämä on mun eka oma featti ja oon innoissani, että saan tehdä sen juuri Maxin kanssa, hän kertoo.

Riippuvuuden varjostama läheisyys inspiroi uutta singleä

Addiktin läheisenä elämiseen porautuva single on Saralle henkilökohtainen tarina, jota hän avaa Mikko Koivusen tuottaman biisin sanoitusten kautta laajemmin.

– Juostaan on mun kokemus addiktin läheisenä. Sivusta seuraamisen aikana kokee monia eri vaiheita. Pelastaminen on yksi niistä. Tää kappale kertoo tästä vaiheesta. Vaiheesta, jossa toimin, vaikka se olisi elämäni viimeinen teko. Pelastaisin hänet, saisin hänet terveeksi, maksoi mitä maksoi.

Rohkeasti henkilökohtaista aihetta avaava laulaja halusi kappaleella myös muistuttaa, että jokaisen riippuvuuden kanssa kärsivän ihmisen parantuminen ei ole asia, jota kukaan muu voi korjata.

– Kappaleella uskon siihen, että saan hänelle elämän, uuden alun. Vaikka jokainen toivonpilkahdus muuttuu taas yhdeksi uudeksi pettymykseksi, uskon silti. Se on helpompaa kuin sen myöntäminen, että toisen parantuminen ei ole lopulta mun käsissä. Ja pahinta siinä on vaan päästää irti.

Sara Siipola tekee parhaillaan myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa toista albumiaan, jolla kuullaan muun muassa singlet Paskana, Susta tulee tähti ja Uusi musta. Siipola oli jo vuonna 2023 googlatuin suomalainen naisartisti, joka julkaisi debyyttialbuminsa Kaunis kun itken vuonna 2021.

Kotimaisella kentällä vahvasti suuntaa näyttävien artistien yhteinen kappale saa live-ensiesityksensä Sexmanen Helsingin Jäähallin keikalla lauantaina 18. toukokuuta. Siipola nähdään ensimmäisellä omalla Tavastian-keikallaan torstaina 23. toukokuuta.

Ota musiikkivideo sekä kappale kuunteluun alta: