Onko 2Pac elossa? No ei ole, mutta uutta materiaalia on silti tulossa

2Pac piirrettynä.
Julkaisemattomien 2Pacin kappaleiden pohjalta ollaan julkaisemassa kaksi albumia.

Suge Knight Jr. haluaa huomiota.

Death Row Recordsin head honchona rap-maailman tietoisuuteen aikoinaan noussut Suge Knight sai viime kuussa 28 vuoden vankeustuomion, josta uutisoimme aiemmin täällä. Kovin paljon paremmin ei ilmeisesti mene hänen pojallaan Suge Knight Jr:llä, sillä tämä huutelee huomionhakuisesti Tupac Shakurin olevan edelleen elossa.

Entisen rap-mogulin jälkikasvu on julkaissut aiheen tiimoilta useita postauksia Instagram-tilillään. Samalla hän antaa ymmärtää joutuneensa uhatuksi tekemänsä paljastuksen seurauksena.

Shakurilta tullaan joka tapauksessa julkaisemaan uutta materiaalia, oli hän elossa tai ei. Syksyllä 1996 kuolleen artistin perikunta sai hiljattain sovittua Entertainment Onen kanssa pitkän rojaltikiistan, ja samalla heidän haltuunsa siirtyi Shakurin julkaisemattomia kappaleita. Niiden pohjalta on tarkoitus julkaista ainakin kaksi albumia, joiden tuotoista osa ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Lisäksi työn alla on perikunnan hyväksymä dokumentti, jonka ohjaa 12 Years a Slave -draamastaan parhaan elokuvan Oscarilla palkittu Steve McQueen. Dokumentin tuottaa White Horse Pictures, Jayson Jackson ja rap-legendan nyt jo edesmenneen äidin Afeni Shakurin perustama Amaru Entertainment.

Valkokankaalla Shakuria käsitellään lähiaikoina myös Johnny Deppin ja Forest Whitakerin tähdittämässä City of Lies -elokuvassa – siis mikäli se julkaistaan. Rikosdraaman kohtalosta ei kuitenkaan ole varmuutta, sillä elokuva on joutunut ongelmiin Deppiä ympäröineen kohun takia.

City of Liesin kuvauspaikkajärjestäjä haastoi Deppin, ohjaaja Brad Furmanin sekä elokuvan tuotantoyhtiöt oikeuteen väitettyään Deppin lyöneen häntä kuvauspaikalla. 2Pacin ja The Notorious B.I.G.:n murhiin pureutuvan filkan oli alun perin määrä saada ensi-iltansa syyskuussa, eikä uudesta julkaisuajankohdasta ole tietoa. Elokuvasta ehdittiin kuitenkin julkaista traileri, jonka pääset tsekkaamaan alta.