Death Row -moguli Suge Knight sai 28 vuotta vankeutta

Death Row Records -levy-yhtiön jäsenet.
Suge Knightin luotsaama Death Row Records julkaisi useita multiplatinaa myyneitä ja aikansa tärkeimpiä rap-levyjä 1990-luvulla.

Suge Knight istuu todennäköisesti loppuelämänsä vankilassa.

Death Row Recordsin entinen toimitusjohtaja Suge Knight on tuomittu 28 vuodeksi vankeuteen taposta.

Tapaus juontaa juurensa tammikuuhun 2015, kun Knight ajautui riitaan kahden miehen kanssa Straight Outta Compton -elokuvan mainoksen kuvauspaikalla. Syytteen mukaan Knight seurasi riidan jälkeen miehiä ja ajoi Ford F-150 -lava-autollaan kaksikon yli läheisen pikaruokapaikan parkkipaikalla.

Terry Carter, 55, kuoli vammoihinsa, kun taas toinen miehistä selvisi jalka- ja päävammoistaan. Knight pakeni yliajon jälkeen paikalta, mutta antautui viranomaisille seuraavana aamuna. Knight itse vetosi itsepuolustukseen väittäessään joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi ja yrittäneensä paeta paikalta.

Knight kiisti aluksi syyllisyytensä, mutta päätyi asianajajiensa kanssa lopulta no contest -sopimukseen. Knight ei siis myöntänyt syyllisyyttään murhaan ja murhan yritykseen, mutta hyväksyi tuomion todistusaineiston perusteella. Tällä hetkellä 53-vuotias Knight on odottanut vankeudessa oikeuden päätöstä kolme ja puoli vuotta, mikä vähennetään 28 vuoden tuomiosta.

Tupac Shakurin murhan ja sitä seuranneen Death Row’n luhistumisen jälkeen Knight on ollut jatkuvasti ongelmissa lain kanssa. Lisäksi hän on joutunut jo kahdesti ampumavälikohtauksen uhriksi.

Todennäköisesti Knightin syöksykierre päättyy tähän, sillä terveysongelmista kärsinyt Knight on vapautuessaan lähes 80-vuotias. Mikäli Knight on tuolloin vielä elossa, niin häntä odottaa vielä kolmen vuoden ehdonalainen ennen vapautumista.

Knightin pudotus huipulta alas on ollut poikkeuksellisen kova, sillä Death Row Records teki parhaimmillaan yli 100 miljoonaa dollaria vuodessa. Levy-yhtiön isoimpia artisteja olivat 2Pac, Dr. Dre ja Snoop Dogg.