Nas saapuu Suomeen: Illmatic-albumin 30-vuotisjuhlakiertue starttaa Helsingistä

Nas istuu kyykyssä pimeässä savun ympäröimänä.
Yhdysvalloissa tuplaplatinarajan rikkonut Illmatic-albumi on täynnä moderneiksi klassikoiksi kasvaneita kappaleita.

Grammy-palkittu yhdysvaltalainen rap-legenda Nas nähdään tulevana syksynä Helsingin Kulttuuritalolla juhlistamassa 30 vuotta täyttävää Illmaticia.

Vuonna 2024 Grammy-palkittu yhdysvaltalaisartisti Nas juhlistaa merkittävän Illmatic-klassikkoalbuminsa 30-vuotisjuhlaa kiertueella, joka alkaa Suomesta. Illmatic, joka on julkaistu alun perin tasan 30 vuotta sitten, 19. huhtikuuta 1994, on yksi kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmista hiphop-albumeista. Se on vertailukohta genressään, rinnastettavissa 90-luvun kulttiklassikoihin kuten Nirvanan Nevermind ja Radioheadin OK Computer -levyihin.

Illmatic tunnetaan sen syvällisestä lyyrisestä sisällöstä ja autenttisesta soundista, joka maalaa elävän kuvan 90-luvun New Yorkin elämästä. Albumi sisältää ikonisia kappaleita kuten N.Y State of MindThe World Is Yours ja It Ain’t Hard to Tell, jotka ovat kasvaneet moderneiksi klassikoiksi. Levyn tunnistettavan äänimaailman takana on todellinen unelmatiimi, johon kuuluvat huipputuottajat DJ Premier, Large Professor, Q-Tip, Pete Rock ja L.E.S.

Illmatic 30 Year Anniversary Tour -nimeä kantava kiertue käynnistyy Helsingin Kulttuuritalolta tiistaina 22. lokakuuta 2024. Liput tulevat myyntiin Lippupisteeseen torstaina 25. huhtikuuta, ja keikalle on saatavilla myös VIP-paketteja.

New Yorkin Queensbridgestä maineeseen ponnahtanut artisti juhlistaa debyyttialbuminsa juhlavuotta myös tänään julkaistulla Define My Name -singlellä, jonka on tuottanut DJ Premier.