Yhdysvaltalainen huipputuottaja Metro Boomin Blockfesteille – artistikattaus täydentyi 14 uudella nimellä ja festivaalin ohjelma on nyt valmis

Jonathan Melartin

Osa festivaalitapahtuman lipputyypeistä on jo loppuunmyyty.

18.–19. elokuuta järjestettävillä Pohjoismaiden suurimmilla hiphop-festivaaleilla nousee lavalle tänä vuonna peräti 10 kansainvälistä supertähteä ja yli 60 kotimaista huippunimeä, kun mukaan lasketaan viikonloppuna nähtävät erikoisshow’t. Ohjelman artistikattauksen viimeistelee lauantaina 19. elokuuta esiintyvä yhdysvaltalainen supertuottaja Metro Boomin.

29-vuotias yhdysvaltalainen huipputuottaja Metro Boomin on vaikuttanut kymmenvuotisella urallaan vahvasti modernin hiphopin ja trapin soundiin. Hänen tuotantoaan ovat maailman isoimmat hiphop- ja rap-hitit, kuten muun muassa Draken ja Futuren Jumpman, The Weekndin Heartless, Migosin ja Lil Uzi Vertin Bad and Boujee sekä Post Malonen ja Quavon Congratulations.

DJ:näkin tunnettu yhdysvaltalaistuottaja on tehnyt yhteistyötä alan isoimpien artistien kanssa, joihin kuuluvat edellämainittujen lisäksi muun muassa Kanye West, Nicki Minaj, Travis Scott, Lil Wayne ja Young Thug. Supertuottajan tuottamia hittejä on päätynyt maailman kuunneluimpien kappaleiden joukkoon useita kymmeniä vuosittain.

Lukuisten hittikappaleiden lisäksi artistilla on plakkarissa timanttiset arvostelutkin saaneet studioalbumit Not All Heroes Wear Capes ja viime vuoden lopussa ilmestynyt Heroes & Villains sekä lukuisia muita levyjä, kuten muun muassa Savage Mode -yhteislevyt 21 Savagen kanssa.

Live-vetojen korkeasta tasosta ja yllätysvieraistaan tunnettu Metro Boomin esiintyi huhtikuussa Coachellassa liki 80 000:lle ihmiselle maailmanluokan show’lla tuoden lavalle supernimiä, kuten The Weekndin, Futuren, Don Toliverin, 21 Savagen, Diddyn, Offsetin sekä John Legendin. Blockfest on tunnettu erityisesti esiintyjien erikoistempauksista, ja se mitä Metro Boomin aikoo tarjota Ratinan taivaan alla, jää vain nähtäväksi.

Kotimaiset kiinnitykset

Lopulliseen ohjelmaan on lisätty yksi suomiräpin arvostetuimmista nimistä oleva Kube, suomiräpin kärkinimiin lukeutuvat Etta ja Cledos, menestyksekästä uraa suomenkielisen musiikin parissa tekevä Isac Elliot sekä odotetun paluun uuden musiikin saralle tehnyt Yeboyah. Festareilla nähdään myös liuta ensikertalaisia, kun lavalle nousevat kovassa nosteessa olevat räppärit Korelon ja Ahti, melodisesta trap-soundista tunnettu Shrty, uuden sivun urallaan kääntänyt, ja albumikokonaisuutta työstävä Tuuli, debyyttialbumiaan valmisteleva lahjakas lauluntekijä, tuottaja sekä artisti Joe L, nopeasti kotimaisen kentän yhdeksi mielenkiintoisimmista uusista nimistä noussut Yrjänä, toista albumiaan työstävä uuden sukupolven tekijä Ares sekä lupaavia tuottajia erilaisten artistien kanssa yhteen saattava Venetia.

Osa lipputyypeistä jo loppuunmyyty

Jokaisena järjestysvuotenaan loppuunmyydyn festivaalin lipunmyynti käy parhaillaan vilkkaana Tiketissä ja Ticketmasterissa, sillä osa lipputyypeistä on jo myyty loppuun. Valitsemalla Tiketistä ostetulle Blockfest-lipulle toimitustavaksi Kivran, toimitusmaksu on asiakkaalle ilmainen. Lisäksi tapahtuman aikana on luvassa Kivran käyttäjille rahanarvoisia etuja, jotka saa käyttöönsä näyttämällä Blockfest-lippua Kivrasta.

Blockfest järjestetään Tampereen Ratinan stadionilla ja Ratinanniemen festivaalipuistossa 19.–20. elokuuta. Koko line-upin voit tarkistaa Blockfestin kotisivuilta.