$auli sukeltaa esikoisalbumillaan tarinankerronnalliseen kokonaisuuteen, josta löytyy monelle samaistumispintaa

Yhteensä kymmenen kappaleen kokonaisuus on osittain artistin itse tuottama.

Sulavaa tarinankerrontaa ja samaistuttavia sanoituksia kirjoittava räppäri $auli julkaisi viime perjantaina debyyttialbuminsa Kohokuva.

Yhteensä kymmenen kappaleen kokonaisuudelta julkaistiin ennakkoon kolme singleä nimeltä Lumienkeleitä, Muistan milt se tuntuu ja Wasted, jossa kuullaan mukana indienä musiikkiaan julkaiseva Jonas. Biisien kautta pääsi tutustumaan kokonaisuuden estetiikkaan ja ajatuksiin, joiden tematiikassa tarinallisessa järjestyksessä kulkeva kokonaisuus kulkee.

Helsingissä vaikuttava artisti kertoo esikoisalbumillaan käyvänsä monologia itsensä kanssa erilaisissa muodoissa.

– Levyn ekassa biisissä juttelen itse itselleni, ja biisi kertoo uudelleensynnystä niin ihmisenä kun artistinakin. Pitkin albumia tulee hetkiä, joissa kuulostaa, kuin puhuisin jollekkin toiselle, mutta usein kyseessä on monologi itseni kanssa, jossa puhun vanhasta-minästä toisena henkilönä. Tarinan Alotus – biisi jatkuu levyn viimeisessä biisissä Kadotus, joka on jatkumo ekalle biisille ja paketoiva kokonaisuus koko albumille, $auli kertoo debyyttilevystään.

Katutaso-levymerkille kiinnitetty räppäri kuvailee esikoisalbuminsa fokuskappaleen nimeltä Ei oo rakkaut olevan katkeransuloinen biisi joka pohjautuu hänen omiin muutaman vuoden takaisiin kokemuksiin silloisessa ihmissuhteessa.

– Levyn focusbiisillä Ei oo rakkaut palasin takaisin parin vuoden takaiseen ihmissuhteeseen, joka johti loppupeleissä pettymykseen. Biisi on samaan aikaan hyvän mielen fiilistelyä sekä katkeraa pohtimista siitä, miten ihmiset haluavat vain pelata, eikä oikeille tunteille ole enää sijaa.

Kappaleesta julkaistiin myös artistin ensimmäinen musiikkivideo, jonka on tehnyt Timo Susi.

https://youtu.be/ef1W52-0OEo

Aktiivisesti uusia biisejä tekevällä artistilla on suunnitteilla jo seuraavat singlet, sillä inspiraation määrä on tällä hetkellä suuri. Yksi $aulin omista suosikkikappaleista kokonaisuudelta on tällä hetkellä Kadotus.

– Kadotus on mun oma suosikkilevyltä, sillä se on mun itse tuottama biisi, sekä jatkumo biisillä Tarinan alotus. Teksti on henkilökohtainen sekä itsetutkiskeleva, ja mun mielestä täydellinen lopetus albumille, hän pohtii.

Kokonaisuuden tuotannossa ovat artistin itsensä lisäksi olleet mukana Janie, Walter Beatz, Joona Anttila, Wonderlust Beats sekä Robawithit.

Nappaa artistin ensimmäine projekti kuunteluun alta.