WYK tiputtaa bängerillään vanhan koulun oppia – haastattelussa Tarbash Luoti ja Avionin Prinssi

Tarbash Luoti, Kalle Kinos, Tono Slono ja Avionin Prinssi studiolla.
Tony Sheng

Hahmoterapiassa kuullaan myös Timo Pieni Huijausta ja Kalle Kinosta.

Parin vuoden takaisella Roban veteraanit -kappaleella ensimmäistä kertaa kuultu WYK eli Wanhat Yhdistyneet Koulukunnat on tullut takaisin. Avionin Prinssin ja Tarbash Luodin muodostama kokoonpano on julkaissut kappaleen nimeltä Hahmoterapia, jolla kuullaan myös Timo Pieni Huijausta ja Kalle Kinosta.

WYK on kutistunut hiukan edellisestä kerrasta, sillä Davo ei ole mukana tuoreella projektilla. Muilta osin WYK jatkaa kuitenkin aiemmalla linjalla: biittipuolella tulosta tekee jälleen JV, kun taas visuaalien takana on edellisen videon tapaan Tono Slono. Lisäksi Suomen ehkä tunnetuin graffititaiteilija EGS on suunnitellut kokoonpanolle uuden logon.

Mutta mitä tekemistä Paperi T:llä on tuoreen kappaleen kanssa? Laitetaanko träkillä Mikael Gabriel ruotuun? Tsekkaa video ja lue WYK-kaksikon haastattelu alta!

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.

Kelataan ihan ensiksi takaisin alkuun. Miten aikoinaan törmäsitte toisiinne?

Avionin Prinssi: ”Skeittauksen kautta. Tumppi oli vanhempia jätkiä keitä junnuna seurailtiin ja tsiigattiin ylöspäin skeittausskenessä… Foghorn, Control ja muita sen ajan tiimejä / hahmoja. Myöhemmin sit ollaan tutustuttu paremmin, yhteisiä frendejä löytyy paljon vuosien varrelta.”

Tarbash Luoti: ”Hmmm… Oon tavannut nuoren prinssin ekan kerran joskus kultaisella ysärillä. Silloin kiinnitin huomiota nuoreen sälliin, jolla oli bulit cornrowsit sipulissa ja tuima pronssi pinnassa. Oliskohan ollut Union Fiven kaupalla. Hommat liikkui silloin enemmän skeittilautojen ympärillä ja venähtäneistä nilkoista rupatellen.”

WYK tarkoittaa ainakin Wanhoja Yhdistyneitä Koulukuntia, mutta mitä kaikkea muuta lyhenteestä saa irti?

Avionin Prinssi: ”Tässä projektissa lyhenne ei vielä ole saanut muita merkityksiä… Herrasmiesprojekti, haha.”

Tarbash Luoti: ”Wäkevät Ysäri Kingit, Who You Know, Wanha Ylväs Karismaattinen… Hahahahaaaa.”

Mikä sai wanhat koulukunnat yhdistymään eli toisin sanoen mistä koko projekti lähti liikkeelle?

Avionin Prinssi: ”Roban veteraanit -biisin ihan alkujaan piti olla mun oma styge ja Davon kanssa olin monesti jauhanu et pitäis duunaa jotain kimpassa. Halusin myös jonkun muun vanhan keisarin messiin. Tarbash tuli ekana mieleen.”

Tarbash Luoti: ”Prinse slaidas mun dm:ään ja kysyi voisinko tulla vetää hookin johonkin sen stygeen ja en heti ollut innoissaan. Lupas skrivaa mulle kaiken valmiiksi, koska mä en ollut kirjoittanut mitään yli 15 vuoteen. Menin Tonon studiolle ja eihän siellä ollut mitään valmiina. Istuttiin siinä kuunnellen JV:n biittiä jolle Roban veteraanit sit nauhotettiin. Olin vähän aikaa blankko sivu pöydällä, kunnes kaiken paskanjauhamisen lomassa J-Laini sano mulle et mikset kirjota noit sun anekdootteja nyt paperille. Hetken päästä olin kopissa ja styge purkissa. Sessiosta jäi supernasta viba ja päätettiin saman tien et duunataan lisää ASAP.”

Avionin Prinssi: ”Siitä se sit lähti rullaamaan ja päätettiin et siitä tulee meidän WYK-projekti. WYK-käsite on jo vanha, Tumpin kautta se tuli taas mieleen ja WYK toimii, WYK määrää!”

Kokoonpanoon kuului aiemmin myös Davo Isotaaki. Mihin Ukki jäi?

Avionin Prinssi: ”Himaan varmaan. Siellä mä sen viimeks taisin nähdä…”

Tarbash Luoti: ”Taakille börstalle.”

Avionin Prinssi, Davo Isotaaki ja Tarbash Luoti Roban veteraanit -videon kuvauspaikkana toimineessa We Got Beefissä.

Tony Sheng

Uuden sinkun julkaisi edellisestä poiketen teidän oma WYK Records, jonka jakelusta huolehtii PME Records. Onko labelin tarkoitus julkaista jatkossa ainoastaan tämän kokoonpanon projekteja vai mahdollisesti ”ulkopuolisiltakin” materiaalia?

Avionin Prinssi: ”Tässä vaiheessa varmaan ihan omia. Tarbash on lafkan toimari.”

Tippuuko Prinssin omat soolojulkaisut silti tulevaisuudessakin PME:llä?

Avionin Prinssi: ”Joo jos saan uutta matskua aikaiseksi ja kundit vielä suostuu julkaisee niitä.”

Mennään tähän uuteen träkkiin. Miten Hahmoterapia sai alkunsa?

Avionin Prinssi: ”Mun ja Tumpin verset on itse asiassa duunattu jo yli vuosi sitten. Sit projekti jäi ennen ku taas sytyttiin ja saatiin uusia idiksiä ketä pyytäis mukaan.”

Tarbash Luoti: ”Hyvästä instrusta. Kuulin JV:n träkin ja se herätti tietyn viban ja verse tuli ulos samantien. Päästettiin höyryjä. Nyt on hyvä olla.”

Miksi nimenomaan Kalle Kinos ja Timo Pieni Huijaus päätyivät mukaan raidalle? Onko teillä paljonkin yhteistä historiaa?

Tarbash Luoti: ”Oon aikoinaan tehnyt Kallesta haastista töllöön, kun herralta oli vasta ekat styget tulossa. Toissa kesänä Kalle pyysi mua omalle platalleen vierailemaan, mutta kaikki kaatui aikatauluihin ja muuhun vastaavaan. Tuntu orgaaniselta pyytää messiin. Hyvä fitti ja super featti! Timon kanssa on pyöritty kans 2000-luvun alussa samoissa ympyröissä ja herra on antanut mulle shout outit ekalla levyllään. Prinssi on vissiin golfannut Timon kanssa viime aikoina ja ehdotti et otetaan Timo messiin.”

Avionin Prinssi: ”Alun perin Paprua kysyttiin messiin, mut se pitää meitä ihan juntteina haha! Haluttiin jotain mitä jengi ei ehkä osais odottaa ja ketä myös itse fiilataan tietenkin. Kinos oli mulle uus tuttavuus, Timon kans meil on paljon yhteisiä frendejä mut nyt paremmin tutustuttu. Käytiin pari rundii golffii vetää viime vuonna. Ihan ässä kundi.”

Tarbash Luoti: ”Ei näit juttuja tarvii liikaa pohtia, kun ympärillä on niin paljon timattisiä härkiä.”

Avionin Prinssi, Tarbash Luoti, Timo Pieni Huijaus ja Kalle Kinos Hahmoterapia-videon kuvauksissa.

Tony Sheng

Tullaanko WYK:n julkaisuilla kuulemaan pelkästään jo OG-tason ukkoja vai aiotteko tehdä yhteistyötä myös uudemman kaartin kanssa?

Avionin Prinssi: ”Voi olla nuorempiakin totta kai, mut ei mitään vatipäitä ja vellihousuja. WYK-asenne pitää olla!”

Tarbash Luoti: ”Tuskin tää jää pelkästään miksikään Terhokodin muisteluhuone-fiilistelyksi… Jos vibat on hyvät ja karisma kantaa niin tehdään vaikka jonku terhakkaan jonnen kanssa bängeri! Hahahahahaaa!”

Kappaleessa kuullaan muun muassa lainit ”Saat napalmii sun Yeezyille, ei auta laulaa iskelmää” ja ”älä kutsu ketää pilluks, jos et aio lyödä”. Jengi ainakin spekuloi jo vahvasti että MG:n kannattaisi olla kuulolla… Kommentit tästä?

Tarbash Luoti: ”Elämänohje nuorille jotka puhuu epäkunnioittavaan sävyyn vanhemmille. Moni räkis voi ottaa itteensä. Jengi puhuu niin rumasti.”

Onko suunnitteilla jokin isompikin projekti WYK-nimen alla vai julkaisetteko jatkossakin satunnaisesti yksittäisiä kappaleita?

Tarbash Luoti: ”Tää on meidän taideharrastus ja tehdään lisää kun aikaa, inspistä ja instruja löytyy. Kaikki mitä tehdään on isoo ja tunteella. Ei muuten kannata tehdä.”

Avionin Prinssi: ”Fiiliksen mukaan mennään. Nyt ollu hyvä draivi päällä!”

Kiitos haastiksesta! Loppuun vapaa sana.

Tarbash Luoti: ”Rauhaa ja rakkautta. Sitä tämä maa tarvitsee.”