william on kaikkien aikojen pisimpään Spotifyn Suomen Top 50 -listan kärjessä pysytellyt artisti

Joonagraphics

Ennätyksiä rikkoneen tulokkaan debyyttialbumi julkaistaan lähiaikoina.

Tämän kesän kiistattomasti isoin hitti eli williamin Penelope on ollut Suomen Spotifyn Top 50 -listan piikkipaikalla yli 70 vuorokautta. Näin ollen suomenkielinen trap-kappale on rikkonut aiemman ennätyksen, joka oli Luis Fonsin Despaciton hallussa.

Kotimaisista artisteista ennätystä lähimpänä on ollut JVG:n viime vuonna julkaistu Ikuinen vappu. Kaksikon hitti pysytteli Top 50 -listan kärjessä 66 vuorokauden ajan.

Penelope pysyttelee Spotifyn Suomen Top 50 -listan lisäksi Suomen virallisen singlelistan ensimmäisellä sijalla, jota se on pitänyt hallussaan jo 11 viikkoa. Listaviikkoja kappaleella on kaiken kaikkiaan 18.

william avasi yhdysvaltalaisen Cleverin kanssa tehdyn Penelopen tekoprosessia heti kappaleen julkaisun yhteydessä Klangin haastattelussa. Tuolloin raumalainen sanoi tehneensä kappaleen ensimmäisen demoversion noin 20 minuutissa.

Kappaleen kokonaisstriimit Suomessa ovat yhteensä 9,5 miljoonaa, joten kappale on ylittänyt reilusti tuplaplatinan rajan. williamin striimit ovat nousussa muutenkin, sillä myös artistin debyyttisingle demonit lähenee kultarajaa.

– Tää on ollut tietysti tosi siistiä seurata miten hyvin biisi on liikkunut Spotifyssa. Myös keikoilla näkyy et jengi on kuunnellut ja osaa biisin sanat ulkoa. Tiedettiin et biisi on hyvä mut tää on kyllä ylittänyt kaikki odotukset. Seuraavaks aion rennolla otteella julkaista lisää musaa. Mulla on levyllinen biisejä valmiina, william kertoo tiedotteessa.

Kesän mittaan useilla eri paikkakunnilla keikkaillut william heittää ensimmäisen festarikeikkansa Seinäjoki Hip Hop Festival -tapahtumassa syyskuun alussa. Muut tulevat keikat näet Klangin tapahtumaosiosta.