Bentality jatkaa uraansa Överdogin artistina

Tuukka Ervasti

Helsinkiläisartistin ensimmäisenä julkaisuna Överdogilla toimii single nimeltä Your Eyes.

Pitkään omakustanteisesti musiikkia ulos laittanut Bentality julkaisee uutta materiaalia. Tällä kertaa helsinkiläisartistilla on ensimmäistä kertaa taustallaan levy-yhtiö, sillä nykyään Bentality levyttää Överdogille.

Bentality kertoo Överdog-diilin olleen jo hetken aikaa kehitteillä ja uutta materiaalia olevan kasassa paljon. Ensimmäinen lafkan kautta julkaistava kappale Your Eyes on artistin mukaan todella erilainen verrattuna siihen mitä häneltä on totuttu kuulemaan.

– Lauleskelen enemmän ja saundit on ihan soitettu eikä vaan ohjelmoitu. Mul on tän koko projektin kans ollut vähän sellanen kela et ”forget beats, I’m talking about compositions”, suomalais-amerikkalainen Bentality avaa.

Kappaleen tuottajana on toiminut Bentalityn ohella etenkin lyömäsoittajana tunnettu Abdissa ”Mamba” Assefa, joka on myös äänittäjä ja tuottaja. Mamban työhuoneella on aiemmin työstetty esimerkiksi Palefacen edellistä pitkäsoittoa sekä Tommy Lindgrenin ensimmäistä sooloa.

– Mamba on ihan tajuttoman lahjakas tekijä. Tässä tulevassa sinkussa kitaraa, bassoa ja koskettimia soittaa Tuomo Prättälä.

Bentality nousi hiphop-piirien tietoisuuteen Palefacen ja Matren vuoden 2013 Sacred Order of the Pen -posseraidalla. Sen jälkeen artisti on julkaissut muun muassa neljä EP:tä, joista tuorein eli R.S.F Volume 3 ilmestyi tammikuussa 2019.

Your Eyes julkaistaan perjantaina 26. elokuuta. Kappaleelle on kuvattu video.