Vuohet hukassa – haussa suomalaisen hiphopin isoimmat klassikot

Kaupallinen yhteistyö: Bauer Media
Totuuden hetki: onko Kapasiteettiyksikön Klassikko oikeasti klassikko?
Matti Pyykkö

Kotimaiselle rap-musiikille omistettu radiokanava etsii genren tärkeimpiä albumeja.

william shoutouttaa Kopiokissa-hitillään äitinsä ”vuohen” synnyttämisestä, mutta onnistuiko itsejulistautunut G.O.A.T. luomaan omasta debyyttialbumistaan sellaisen? Kapasiteettiyksikön Tää on mun stadi -kappaleessa taas on selkeästi klassikon ainekset, mutta lunastaako sen esitellyt pitkäsoitto nimensä?

Muun muassa tällaisiin kysymyksiin hakee vastauksia Bauer Median uusi SuomiRäp-radiokanava, joka haluaa kuulla räppidiggareiden näkemykset kaikkien aikojen kovimmista suomirap-albumeista. Idea nousi esiin heti ensimmäisissä SuomiRäpin tekijöiden sisältökeskusteluissa.

– Kun me suunniteltiin tän kanavan sisältöjä, niin oltiin kaksi viikkoa sellaisessa bunkkerissa Lauttasaaressa. Siellä oli sellaista tarvittavaa start-up pöhinää, eikä siitä ajasta edes oikein muista mitään, mutta onneksi tehtiin fläppitaululle muistiinpanoja. Yksi tuon session ekoista tuotoksista oli ”SuomiRäpin Vuohet”. Hiphop kun on aina ollut yhteisöllistä, niin mietittiin että miten saatais osallistettua laajasti rap-kansaa myös radiossa, Ville Tanskanen sanoo.

– Meitä kiinnosti nimenomaan, että mitkä albumit kokonaisuudessaan ovat olleet ihmisille merkityksellisiä. Mielenkiinnolla odotetaan erityisesti niitä vähän tuntemattomimpia levyjä jotka listalle nousevat, Aleksi Korpijaakko jatkaa.

Aleksi Korpijaakko juontaa SuomiRäpin iltapäivää, kun taas aamuisin äänessä on Ville Tanskanen.

Samuli Vienola

Ehdotuksia klassikoiksi kerätään loppuvuodesta tammikuuhun saakka. Kun kuuntelijat ovat puhuneet, aletaan taajuudella käydä läpi eniten ääniä saaneita julkaisuja albumi kerrallaan.

– Toivotaan että tästä tulee hieno läpileikkaus koko suomirapin historiasta alkuajoilta nykypäivään, Tanskanen lisää.

Nouseeko suomiräpin isoimmaksi vuoheksi Ruudolfin Doupeimmat Jumala seivaa, DJ Kridlokkin UG Solo, Paperi T:n Malarian pelko vai jokin ihan muu? Oman äänesi pääset antamaan täällä.

SuomiRäpin taajuudet näet alta. Lisäksi kanavaa on mahdollista kuunnella RadioPlay-suoratoistopalvelun kautta.

Helsinki 94,9 MHz
Jyväskylä 99,7 MHz
Oulu 105,4 MHz
Tampere 103,1 MHz
Turku 101,9 MHz