Tyttö sinä olet tähti tekee paluun valkokankaalle – Dome Karukoski saapuu itsekin erikoisnäytökseen

Helsinki-filmi

Klangi järjestää draamakomedian 15-vuotisjuhlanäytöksen Kallion Rivieran ja Helsinki-filmin kanssa.

Suomen menestyneimpiin ohjaajiin lukeutuvan Dome Karukosken ensimmäinen kokopitkä elokuva Tyttö sinä olet tähti sai ensi-iltansa syksyllä 2005. Nyt palkittu draamakomedia palaa 15-vuotisjuhlansa kunniaksi isolle kankaalle Klangin, Helsinki-filmin ja Riviera-elokuvateatterin järjestämässä erikoisnäytöksessä.

Paikan päällä nähdään itse filkan lisäksi muun muassa sen ohjaaja, jolle yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä Q&A-sessiossa. Tiedossa on myös muuta erikoisohjelmaa ja illan nimikkococktailina toimii drinkki, joka on totta kai nimeltään Bujakasha!

Mikäli Tyttö sinä olet tähti ei sano etukäteen mitään, niin sen virallinen synopsis kuuluu näin: ”Täydellisen perheen täydellinen tytär Nelli unelmoi laulajan urasta, vaikka vanhemmat toivoisivat lapselleen lääkärin uraa. Nelli saa avukseen Sunen, hiphop-DJ:n, joka pelkää naisia, mutta on musiikkinsa suhteen ehdoton. Intohimo musiikkiin lähentää kuitenkin lahjakkaita nuoria toisiinsa enemmän kuin kummallakaan oli tarkoitus, siinä kiitetyn rakkauskomedian lähtöasetelma.”

Keskellä suomalaisen hiphopin lama-aikaa ilmestynyt ja hiphop-kulttuurin värittämä Tyttö sinä olet tähti oli yksi julkaisuvuotensa isoimmista hiteistä. Sen musiikista vastasi työstään Jussi-palkinnonkin saanut Fried Musicin Jukka Immonen, jonka osaamista on kuultu useilla kotimaisilla hiphop-klassikoilla.

Pamela Tolan ja Samuli Vauramon tähdittämän elokuvan fiktiivisen rap-ryhmän kappaleiden kirjoittamisesta huolehtivat elokuvassa näyttelevän Joonas Saartamon lisäksi Asa ja Elastinen. Kotimaisia hiphop-vaikuttajia on leffassa mukana useampikin lukuisten cameoroolien muodossa.

Liput elokuvateatteri Rivierassa torstaina 3. joulukuuta kello 20 järjestettävään erikoisnäytökseen on mahdollista hankkia täältä. Trailerin näet alta.