Uutta Lyttää ei tarvitse odottaa enää kauaa – tiedossa myös festariveto Tohtori Geton kanssa

Max Steffansson

Tohtori Getto ja Lyttä buukattiin Mellakka-festareille.

Jyväskyläläiset Lyttä ja Tohtori Getto ovat Klangin tietojen mukaan työstämässä uutta materiaalia. Tekeillä on ilmeisesti sekä yhteisiä kappaleita että soolojulkaisuja.

Kaksikosta ainakin Lytältä on sataprosenttisella varmuudella tulossa kokonainen albumi. Viime vuonna joint venture -diilin Överdogin ja Universalin kanssa allekirjoittanut Kalahattu L on julkaissut levyltä singlet Pelei ja Yks päivä.

Tohtoriltakin saattaa olla tulossa jokin isompi kokonaisuus, mutta se onko kyseessä mixtape, EP vai albumi on edelleen kysymysmerkki. Lokakuussa edellisen Koiramies / Joutsenmerkkijäbä -tuplasinglensä pudottanut artisti aikoo joka tapauksessa tiputtaa ennen sitä vähintään yhden uuden tuplasinglen.

Tohtori Getto ja Lyttä tullaan näkemään tulevana kesänä harvinaislaatuisella festarikeikalla, sillä duo on buukattu Hämeenlinnan Mellakka-festareille. Keikka on duon toistaiseksi ainoa kesällä 2022.

Kaksikko on kuitenkin avoin keikkailemaan muuallakin. Tapahtumajärjestäjien kannattaa siis olla koodeissa aiemmin keikkamyyjänä ja tapahtumajärjestäjänä kunnostautuneeseen Lyttään mikäli live kiinnostaa.