Uusi aalto lyö rantaan myös idässä – Hunni edustaa lappeenrantalaista nykyräppiä

jjohanness

Hunni haluaa tehdä samaistuttavaa musiikkia.

Lappeenrantaa ei tunneta kovin vahvana hiphop-kaupunkina, mistä yhtenä osoituksena toimii poisjääminen Ylen tuoreesta Mist sä tuut? -dokumenttisarjasta. Sen sijaan paikkakunnalta on kyllä saatu aikojen saatossa suomalaiseen hiphop-skeneen muutama vahvasti omaääninen edustaja vaihtoehtoisemmalla soundilla aikoinaan erottuneen Kaucaan kautta.

Monille – tai ainakin Palefacelle – Lappeenranta on hiphopista puhuttaessa käytännössä sama asia kuin Laineen Kasperi, joka esitteli entisiä kotikulmiaan viime kesänä Klangille. Tilanne saattaa kuitenkin olla pikkuhiljaa muuttumassa, sillä pinnan alla kuplii uuden aallon tekijöitä ja Media Heat Agencyn tapahtumien kaltaisia bileitä.

Yksi tulokkaista on alun perin MELO:n kanssa samoissa ympyröissä Nummelassa kasvanut Hunni. 24-vuotias artistilupaus kertoo muuttaneensa Lappeenrantaan jo ennen yläastetta.

Nyt Hunnilta on ollut muutaman vuorokauden ulkona ensimmäinen julkaisu eli Täyskäsi-video. Sen takana on muun muassa Ege ZululleHamuelokselle sekä Lytälle ja Tohtori Getolle videoita tehnyt jjohanness.

– Yllätyin miten positiivisesti jengi on ottanut Täyskäden vastaan. Se tuo vaan dravia jatkaa täysiä, Hunni sanoo.

Nuorempana rumpuja soittanut artisti opetteli kavereineen kaiken alusta lähtien itse, sillä paikkakunnalla ei ole ollut ketään opettamassa ja auttamassa eteenpäin. Toisaalta nuoremmat tekevät muutenkin asioita eri tavalla kuin vanhemmat, joten esimerkiksi Kaucas-jäsenten ikäluokan tekijöiden tuen puute ei ole suuremmin haitannut.

Eniten kuuntelussa olleet levytkin löytyvät enemmän 2Pacin, Freddie Gibbsin, Larry Junen ja Max B:n katalogien suunnalta. Siitä huolimatta Hunnilta löytyy silti kunnioitusta paikallisia pioneereja kohtaan.

– Kaucas ja Kassu on legendoja! Ne tekivät sen mitä tässä kaupungissa ei tehty ennen niitä.

Hunni ja hänen lappeenrantalainen luottotuottajansa Goodfella tähtäävät itsekin samaan. Mikäli kaksikon yhteistyön tuloksena syntynyt Täyskäsi on tarkistamatta, niin videon näet alta.